​VÍDEO El Debat Decisiu de Sabadell centra l'enfrontament polític en el procés i la gestió de ciutat

L'acte ha estat organitzat per NacióSabadell, juntament amb iSabadell, Ràdio Sabadell i MolaTV

Els candidats de Sabadell amb Xavi Bundó
Els candidats de Sabadell amb Xavi Bundó | Juanma Peláez
Albert Hernàndez / Albert Segura
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 23:38h
El procés sobiranista i la gestió dels darrers quatre anys de la ciutat han protagonitzat clarament El Debat Decisiu de Sabadell, que han organitzat els mitjans iSabadell, NacióSabadell, Mola TV i Ràdio Sabadell, i que s’ha celebrat al Centre Cívic de Can Rull, amb el periodista director i presentador del programa Via Lliure de RAC1 Xavi Bundó. La cita ha omplert el recinte en dues sales, amb unes 250 persones, sumades a les que ho han seguit en directe a través dels mitjans que l’han organitzat.

El primer bloc s’ha centrat en la gestió de la ciutat, en què els partits de l’oposició no han dubtat en carregar contra les formacions que actualment governen la ciutat. Esteban Gesa (PP) ha protagonitzat la primera enganxada del debat amb Juli Fernàndez (ERC), concretament en matèria d’habitatge, on juntament amb el líder de Ciutadans, Adrián Hernández, ha assegurat que “no s’ha fet suficient” en els darrers quatre anys.


Lourdes Ciuró ha posat de manifest la proliferació de les màfies que ocupen habitatges de manera il·legal a la ciutat: "Hi ha ocupacions conflictives, i no tot passa per la construcció, es pot apostar per la cessió de l'habitatge, com es fa en municipis de l'entorn on governen equips de color semblant als seus", ha advertit al govern.

Un moment tens s'ha viscut quan Adrián Hernández ha assumit part del discurs que Ciutadans ha utilitzat a nivell nacional, assegurant que els partits independentistes apostaven més per invertir en TV3 que en polítiques d'habitatge. "Ha trigat mitja hora en treure TV3 en el debat", ha dit en to sorneguer Juli Fernàndez.
 

Inici del Debat Decisiu de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


En matèria d'urbanisme, els candidats han posat de manifest la voluntat gairebé unànime de renovar la Gran Via, tot i que amb diferents apostes, així com obrir la ciutat al riu Ripoll. "

El procés: Sabadell a Catalunya

El procés sobiranista també ha situat els candidats en posicions enfrontades. "L’1-O és un mandat de la ciutadania, va ser una immensa lliçó de dignitat”, ha destacat Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell). Per la seva banda, Marisol Martínez (100% Sabadell) ha manifestat el seu compromís perquè no hi hagi presos sense un judici i a qui se’ls vulnera la presumpció d’innocència.

Joan Berlanga (Sabadell en Comú) ha manifestat la seva voluntat de poder celebrar un referèndum pactat i legal, mentre que Juli Fernàndez ha manifestat l’objectiu d’assolir una República del benestar. Ha estat aquí quan els dos candidats, ara socis de govern, han tret a relluir les seves diferències en un aspecte punxegut del mandat.
 

Xavi Bundó, moderant a Juli Fernàndez i Marta Farrés. Foto: Juanma Peláez


Els pactes de govern regiren el galliner

El tercer bloc s’ha centrat en els pactes de govern que es poden configurar després de les eleccions. Així, s’han traçat les línies vermelles ja conegudes, com la d’ERC cap al bloc del 155 (PSC, PP i Ciutadans), però s’ha intentat establir algun tipus de compromís entre altres forces.
 

El Centre Cívic de Can Rull ha quedat petit. Foto: Juanma Peláez


Juli Fernàndez ha establert una línia clara de possible acord, oferint la mà estesa a totes les forces menys a Ciutadans, PP, PSC i Vox. “Vostè em votaria a mi si fos la força amb més suports? Jo ho faria amb vostè!”, ha interpel·lat a Lourdes Ciuró.Marta Farrés, Joan Berlanga i Marisol Martínez, pel seu cantó, han assegurat que estan oberts a parlar amb tot aquell qui dugui programa.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis