sabadell

Sabadell farà un concurs d'idees per rehabilitar la masia Ca n'Oriac

Les propostes seleccionades pel jurat s’exposaran per tal de conèixer l’opinió de la ciutadania

per Redacció, 23 de maig de 2019 a les 17:20 |
Masia de Ca n'Oriac | Ajuntament de Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sabadell convocarà un concurs d’idees per rehabilitar i ampliar la masia Ca n’Oriac. Aquesta proposta, aprovada ahir per la Junta de Govern Local, s’emmarca dins la convocatòria del procés participatiu Construint Ciutat del 2017, segons la qual cal definir col·lectivament un programa d’usos per a aquest conjunt arquitectònic catalogat com a valor patrimonial.

Els equips tècnics que es presentin al concurs d’idees hauran de fer propostes per convertir la masia en un equipament associatiu i de serveis socials. A més, hauran de tractar tant l'espai lliure de la parcel·la com la tanca exterior.


El concurs constarà de dues fases i els equips s’hi podran presentar en dues modalitats. D’una banda, per proposta d’idea global de projecte, que afavoreix que s’hi presentin equips joves, que tenen menys experiència. D’altra banda, per currículum d’actuacions anteriors similars a la del concurs. El resultat el decidirà un jurat expressament designat per a l’ocasió, que estarà format per experts i representants municipals i veïnals.

El jurat valorarà les propostes tenint en compte tres criteris. En primer lloc, l’ordenació del conjunt i aspectes relacionats amb la intervenció en el patrimoni històric. En segon lloc, la qualitat arquitectònica de la proposta i la resolució del programa funcional. Finalment, el tractament de l’espai públic en l’àmbit interior.


Tal com s’ha com fet en concursos anteriors, l’Ajuntament organitzarà una exposició oberta amb les propostes finalistes, per tal de conèixer les opinions de la ciutadania.

 

Participació