VÍDEO Detecten un focus de rates a Can Puiggener

Es tracta d'un solar d'Endesa i que la bona coordinació amb els veïns està permetent actuar

Rates en un solar de Can Puiggener
Rates en un solar de Can Puiggener | Carmen Canovas
Redacció
23 de maig del 2019

Des de fa uns dies els veïns del carrer Santa Eulàlia i passatge la Vinya, al barri de Can Puiggner, alerten de la presència de rates en uns terrenys abandonats. La presència d'aquests rosegadors ha causat malestar entre el veïnat. Fonts municipals han assegurat a NacióSabadell que està controlat i s'està actuant en conseqüència. 

Es tracta d'un solar propietat d'Endesa i, per tant, com han destacat les mateixes fonts, el consistori no pot actuar, però sí avisar la companyia i "fer prevenció als voltants". En aquest sentit, s'ha afirmat que el passat 10 de maig l'elèctrica va fer "una actuació de xoc" i cal esperar que arribin els resultats d'aquests treballs duts a terme. A més, han afegit, que les condicions meteorològiques no han permès que les intervencions fossin més "ràpides". 
 

Dues rates al solar abandonat Foto: Carmen Canovas

Dos rosegadors passejant per un racó de Can Puiggener Foto: Carmen Canovas


Tampoc s'ha pogut "desglossar" els terrenys per detectar més rates i així, imposar una resposta al respecte. 

La mecànica en aquests casos funciona en una col·laboració entre ciutadania i Ajuntament. Els primers informe de la presència d'aquests animals i el consistori actua, com així s'ha fet en aquest cas de Can Puiggener, "periòdicament" posen en alerta.