Treva amb sol abans que arribin les pluges

El termòmetre superarà els 20 graus

Presència del sol al llarg de la jornada
Presència del sol al llarg de la jornada | Carme Molist
Redacció
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 22:25h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dijous durant el matí s'imposarà l'ambient assolellat. A partir de migdia creixeran nuvolades al Pirineu i al Prepirineu, on quedarà molt ennuvolat, sobretot al sector occidental. A més, durant la tarda augmentaran d'oest a est els núvols alts i mitjans i, a partir del vespre el cel quedarà molt ennuvolat. Independentment, durant el matí hi haurà núvols baixos al litoral sud que durant la tarda afectaran altres punts del litoral.

A partir de la tarda s'esperen xàfecs al Pirineu i al Prepirineu. A partir del vespre és probable que afectin altres punts del terç oest. Seran d'intensitat entre feble i moderada i localment aniran acompanyats de tempesta. S'acumularan quantitats de precipitació minses o localment poc abundants.

Temperatura entre lleugerament i moderadament més alta, tant la mínima com la màxima. Malgrat tot, a punts del litoral central i sud la temperatura màxima serà semblant o lleugerament més baixa. Els valors mínims es mouran entre 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 7 i 12 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre 9 i 14 ºC al prelitoral, i entre 12 i 17 ºC al litoral. Els valors màxims oscil·laran entre 18 i 23 ºC al litoral, entre 27 i 32 ºC a l'interior de les Terres de l'Ebre, a ponent i al Prepirineu Occidental, i entre 23 i 28 ºC a la resta del territori.