Juli Fernàndez demana el vot als qui el 28-A van optar pel PSC com a «dic de contenció» al «trifachito»

Postula ERC com la garantia perquè no ganyin corrupció i 155 a Sabadell

Juli Fernàndez acompanyat de Roger Torrent, Diana Riba i membres de la candidatura local
Juli Fernàndez acompanyat de Roger Torrent, Diana Riba i membres de la candidatura local | Albert Segura
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:12h
Juli Fernàndez vol que ERC sigui la força més votada diumenge a les eleccions municipals, i per aquest motiu demana la confiança a tots aquells qui a les eleccions espanyoles del 28-A van optar per donar suport al PSC, als Comuns o a Junts per Catalunya. Fernàndez assegura que els republicans són la única garantia perquè la corrupció i el 155 no “tornin” a l’Ajuntament.

Fernàndez ho ha dit aquest dimecres en l’acte central que ERC ha fet a la Creu Alta de Sabadell, en companyia de la candidata a les eleccions europees i dona de Raül Romeva, Diana Riba, i el president del Parlament, Roger Torrent. En el seu discurs, davant d'unes 200 persones, segons l'organització, l’alcaldable ha demanat suport a tots aquells qui van optar per altres opcions polítiques a les darreres eleccions espanyoles.
 

Juli Fernàndez, aquest dimecres a Sabadell. Foto: Albert Segura


"Ens és igual qui vau votar a les espanyoles, a la gent que va votar socialista, a Pedro Sánchez, perquè volia fer un dic de contenció al trifachito, però que ara els fa vergonya que estiguin vinculats a la corrupció i a l’època més fosca de Sabadell, voteu ERC", ha expressat l’alcaldable. De la mateixa manera, ha demanat el vot als votants de Comuns, que ara, assegura, poden arribar a acords amb el PSC, així com els que van optar per Junts per Catalunya.

Fernàndez ha assegurat que l’objectiu dels republicans a Sabadell es liderar la ciutat i fer-la avançar de manera decidida, amb una llista cremallera home-dona, i amb una candidatura que “s’assembla molt a la ciutat”, i amb la intenció de fer entrar a la primera regidora de Catalunya d'ètnia gitana.

Torrent: "Els que ens volen podrits a la presó es van haver d'empassar el somriure de la victòria republicana"

El president del Parlament, Roger Torrent, ha posat en relleu el moment de "dignitat immensa i especial" de la pressa de possessió dels presos al Congrés i al Senat i celebra que els que els volen "podrits a la presó" o "silenciats" per sempre "es van haver d'empassar el somriure de la victòria republicana". Després de l'èxit d'ERC als comicis del 28-A, Torrent demana ara repetir la victòria a les municipals i europees del 26-M perquè l'Europa que va donar l'esquena a Catalunya l'1-O "no tinguí mes remei" que mirar Junqueras als "ulls de la dignitat republicana".
 

Roger Torrent, aquest dijous a Sabadell. Foto: Albert Segura


Roger Torrent ha assegurat que "malgrat tot", el moment viscut aquest dimarts al Congrés i al Senat "se sustenta" en tot el que s'ha "patit i treballat" per la república i celebra haver pogut veure el somriure d'Oriol Junqueras i Raül Romeva entrant a les institucions espanyoles. En aquest sentit, recorda que ERC sempre ha estat "fidel" als objectius fundacionals del partit i assegura que no hi ha "més republicà" o "més independentista" que ells. És en aquest context que Torrent destaca la importància del 26-M a Europa, per portar Junqueras "al bell mig d'Europa" i interpel·lar "l'Europa que mira de reüll el que passa a Catalunya".

Pel seu cantó, la candidata republicana i parella de Raül Romeva, Diana Riba, també ha demanat "posar Europa davant del mirall" fent que "un pres polític guanyi les eleccions al Parlament Europeu" a Catalunya, enfront els que volen "prohibir els adversaris polítics" i intenten "acabar amb una ideologia".

Forcadell "torna" a Sabadell

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha irromput per primer cop en la doble campanya electoral del 26-M en un míting a la seva ciutat. Forcadell ha escrit una carta des de la presó, que ha llegit el seu marit, Bernat Pegueroles, on ha fet una crida a "tenyir de groc el mapa municipal del país" el pròxim diumenge per fer "un pas importantíssim" cap a la construcció d'una república que ha definit com a "necessària i inevitable".
 

Bernat Pegueroles ha llegit la carta de Carme Forcadell. Foto: Albert Segura


Forcadell ha recordat la importància per al republicanisme de les eleccions municipals de 1931 i ha plantejat ara el 26-M com un nou "plebiscit" per "demostrar a l'Estat que és impossible governar sense escoltar Catalunya".
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis