Ciuró: «La transformació de la Gran Via és la gran palanca de canvi que necessita aquesta ciutat»

Puigdemont irromp durant l'acte en una connexió des de Londres

La candidata de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró
La candidata de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró | Albert Hernàndez
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 22:54h

A principis d'any ja va anunciar el seu gran "repte": atacar la Gran Via. Un projecte que la candidata a l'alcaldia de Sabadell, Lourdes Ciuró, s'hi ha capficat de ple i aquest dimecres, en l'acte central, celebrat a la plaça de les Dones del Tèxtil, ho ha corroborat: "La transformació de la Gran Via és la gran palanca de canvi que necessita aquesta ciutat". 

"Una autopista al mig de la ciutat, que contamina i no fa res", ha criticat i ha assenyalat que "separa barris". Ha imaginat "una Gran Via no soterrada, amb dos carrils de pujada i baixada i una rambla al mig", agafant l'exemple impulsat recentment a l'avinguda Meridiana de Barcelona. Així, "el Taulí estaria més a prop, i la Fira de Sabadell", que, com ha puntualitzat, "vam voler fer un debat i els micròfons no fucionaven i els llums LED de la façana fa molts anys que no funcionen". 

Per això, la ciutat "necessita un rumb" i ella es vol posar al capdavant del timó. Ha enumerat tota una sèrie d'idees que contempla per a la capital vallesana, amb polítiques destinades a la ciutadania "pensin com pensin". Al mateix temps, ha anunciat que no posarà "línies vermelles" i aquí ha enviat un encàrrec als cupaires: "A Turull el van vetar aquests mateixos que es dediquen a repartir carnets de puresa. Lliçó cap ni una!". 

Ciuró ha tirat d'ironia per qüestionar el mandat del quatripartit a Sabadell: "Deien que eren quatre anys d'aprenentatge, algú sap si han après alguna cosa? O haurem d'anar a setembre?".

Puigdemont demana un altre 1-O el 26-M

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha interromput la intervenció de la sabadellenca per, en una connexió en directe des de Londres, animar els assistents anar a votar en la propera cita a les urnes, tant les municipals com les europees. "És important que tornem a fer un altre 1-O", perquè "saben que quan entrem al Parlament Europeu no ens podran impedir que ens movem, sortim i parlem amb els mitjans" i ha rematat, "formem part de la solució política". 


"Ens han intentat apartar", ha exclamat, però ha continuat, "hem anat guanyant" en totes les situacions, en referència al seu empresonament i l'euroordre retirada. "Saben que si som escollits no podran continuar aquests abusos", ha manifestat Puigdemont. "Els hem de derrotar a les urnes", ha sentenciat i ha avisat que el vell continent afronta "l'amenaça d'una regressió democràtica". 

L'acte de Junts per Sabadell Foto: Albert Hernàndez


Anava amb la "L" al Congrés 

La candidata s'ha acompanyat, més enllà de Puigdemont, també de la diputada Míriam Nogueras, que ha agraït tot el que li ha ensenyat aquests anys a l'hemicicle espanyol. "Anava amb la "L". No sabia el que era una iniciativa o una PNL", ha confessat. I ha reivindicat l'esperit "pencaire" de Ciuró. Tot i així, ha confessat una certa "tristesa" per quedar-se sense l'alcaldable de Junts per Sabadell al Congrés dels Diputats. 

La protesta del CDR a l'acte central de Junts per Sabdell Foto: Albert Hernàndez


Protesta del CDR pels presos de Lledoners 

Com ve sent habitual durant els actes de campanya de diversos partits, el CDR s'ha plantat en un racó i ha desplegat una pancarta. Aquesta vegada, ha estat per quatre encausats sabadellencs que s'enfronten a penes de presó per les mobilitzacions durant el trasllat dels presos polítics del Centre Penitenciari de Lledoners, un procés en el qual la Generalitat n'és l'acusació particular. La desena de persones, com han fet aquestes últimes dues setmanes, s'han plantat en silenci i han fet evident la seva queixa.   

Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis