smatsa

El TSJC dona la raó a l'Ajuntament de Sabadell per fer el seguiment dels vehicles d'Smatsa

Denega les mesures cautelars sol·licitades per l'empresa contra la instal·lació del sistema de control GPS

per Redacció, 22 de maig de 2019 a les 14:46 |
Les instal·lacions de la concessionària Smatsa | Albert Hernàndez
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat la petició de mesures cautelars sol·licitades per la direcció d’Smatsa de suspendre el requeriment municipal de completar la instal·lació del sistema de control (GPS-Mauis) als vehicles del serveis de neteja viària i recollida de residus.

Segons la sentència del TSJC, s’ha de completar la implantació del sistema de geolocalització perquè “la inversió de 388.000€ no és una pèrdua econòmica irreparable en un contracte on es facturen 18 milions d’euros anuals”, i perquè “la instal·lació d’un sistema de control efectiu dels serveis realitzats per Smatsa anirà en benefici d’una major seguretat jurídica i evitarà els conflictes sobre les xifres facturades per la concessionària”.


En aquest mateix sentit, la sentència indica que el requeriment és executiu i que no cal esperar al què digui el jutge de la querella, ja que la pròpia sala ja ha resolt la petició de cautelars per economia processal.

Així, s’aixeca la suspensió de l’expedient sancionador que havia quedat aturat el 27 de març de 2019 amb la petició de suspensió per part d’Smatsa en les al·legacions al decret del 15 de febrer de 2019 d’incoació de l’expedient d’imposició de penalitzacions per la manca d’implantació total del sistema de geolocalització en tots els mitjans posats a disposició del contracte, per un import de 36.000 euros.

 

Participació