«Quines són les seves previsions per tenir un nou edifici judicial propi a Sabadell?»

Els partits polítics de Sabadell responen les inquietuds del Col·legi d'Advocats

Seu de l'ICASBD
Seu de l'ICASBD | ICASBD
NacióSabadell
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:33h
La campanya electoral per les eleccions municipals sovint destaca per les propostes que fan els diferents partits polítics en diversos àmbits de la ciutat. Des de NacióSabadell hem demanat a diferents entitats, col·lectius, associacions i persones de Sabadell que ens traslladessin les peticions que volen fer arribar als partits. En els propers dies de campanya publicarem les respostes dels partits a les preguntes dels ciutadans.

Avui és el torn del Col·legi d'Advocats de Sabadell: Quines són les seves previsions (timing, disponibilitat, ubicació, etc) al respecte de la dotació d'un solar que permeti exigir a la Generalitat de Catalunya la urgent construcció d'una infraestructura tan necessària com és un nou edifici judicial propi per a la ciutat de Sabadell, que substitueixi l'actual, totalment inadequat i obsolet?

PSC: 
Cal consensuar amb els interessats quin és el millor espai per fer-hi els jutjats, però compartim la necessitat de tirar aquests projecte endavant. Agilitzarem al màxim la cessió del terreny perquè la Generalitat, responsable última de la seva construcció, hi pugui fer el nou edifici. Aquesta serà una de les nostres reivindicacions davant el Govern de la Generalitat.

Sabadell en Comú: Som del parer que la inversió en millores a la justícia és escassa i la situació d’alguns serveis i infraestructures és insostenible; així que si nosaltres governem, l’ICASBD trobarà un aliat en l’Ajuntament per reclamar a l’administració competent l’edifici judicial que millori les condicions de treball i d’atenció a la ciutat. També en aquest cas, l’Ajuntament complirà amb les seves obligacions de cessió d’espais per construir les infraestructures estatals i autonòmiques que correspongui, però, cal una iniciativa prèvia de la Conselleria de Justícia que manifesti l’interès en construir-hi una nova seu.

ERC: Certament aquest és un tema que hem de posar sobre la taula a la Generalitat de Catalunya per a poder trobar una situació a mitjà termini que permeti disposar de més espai i valorar la necessitat de construir un nou edifici. Per tant ens comprometem, com Grup Municipal evidentment i des de l’alcaldia del proper govern de la ciutat, a reunir-nos amb els responsables del Departament de Justícia i la Consellera actual,  per abordar, estudiar i treballar aquest aspecte i necessitat de la nostra ciutat,

Crida per Sabadell: La determinació de l’espai s’ha de realitzar en el marc d’un Pla d’Equipaments per al conjunt del municipi que hauria de definir-se el 2010, en el marc dels treballs per a la revisió del Planejament urbanístic general que ja hem començat a treballar. En paral·lel, però, cal treballar per un compromís ferm de la Generalitat per a disposar de la inversió.

Junts per Sabadell: Posarem en els primers compassos del mandat a disposició de la Gene el solar de davant del Corte Inglés (inclouria el Palau de Congressos + habitatge de lloguer públic + jutjat mercantil V.Occidental). Acabar-lo abans que acabi el mandat.

Ciutadans: Lamentablement amb l’actual govern de la Generalitat no som optimistes. Tenim l’experiència dels edificis educatius de Can Llong, centres de Salud o parcs de bombers. Us enganyaríem si us diem timing. En tot cas el compromís és fer un acord de ciutat per oferir un terreny a la Generalitat i liderar aquesta necessària reclamació.

100% Sabadell: Nosaltres oferim recuperar l’edifici del Llac Center per continuar implementant les oficines judicials, no veiem que l’Eix Macià perdi un servei tan important per la ciutat, com són els Jutjats.

PP: El Partit Popular ha mostrat sempre la seva predisposició per arribar a un acord (es va arribar a parlar de pacte de ciutat) juntament amb el ICASBD per designar un espai / solar per ubicar l'edifici judicial. Estem d'acord que cal abordar el tema ja.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis