Militants de Podem a Sabadell carreguen contra la candidatura de Marta Morell

Consideren que la decisió d'anar per lliure afectarà els resultats de l'esquerra

Integrants de Podem a Sabadell
Integrants de Podem a Sabadell | Albert Segura
Redacció
21 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:47h
Integrants de Podem de Sabadell critiquen la decisió de la secretària general de Podemos Sabadell, Marta Morell, de concórrer en solitari a les eleccions municipals d'aquest proper diumenge. Es tracta d'integrants de diferents cercles de la capital vallesana que posin en qüestió que la decisió faci un bé per a les esquerres de la ciutat, que tornen a anar dividides a la cita amb les urnes.

De fet, de la inicial candidatura basada en Unitat pel Canvi n'han sortit fins a tres opcions diferents: Sabadell en Comú, liderada per Joan Berlanga; Podemos Sabadell, encapçalada per Marta Morell; i Ara Sabadell, amb l'actual regidor de Salut, Ramon Vidal, al capdavant. A aquestes hi caldria sumar la candidatura de 100% Sabadell, hereva del Guanyem Sabadell amb què Marisol Martínez es va presentar a les eleccions de 2015 després de sortir d'EUiA, i la candidatura fantasma Guanyem Sabadell, de la qual ben poca cosa se sap a la ciutat.

Ara, membres de Podem retreuen a Morell el pas endavant que ha fet per liderar una llista, després de no entendre's amb la candidatura de Berlanga. "Farà que les esquerres tornin a anar dividides", alerta Juan Pedro Solano, membre del cercle de Podem de Can Rull.

En aquest sentit, recorden que el procés de configuració de llistes es fa pel mètode assembleari, i que Berlanga va ser qui va tenir més suports. Consideren, a més, que la feina que podria fer Morell seria com a número 2, aprofitant l'expertesa de Berlanga a l'administració pública.

Amb tot, demanen a Morell que Podemos Sabadell convoqui una assemblea ciutadana per escoltar les voluntats de tots els integrants de Podem a la ciutat.
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis