«Quin rol hauria de tenir l'esport i el teixit associatiu a Sabadell?»

Els partits polítics de Sabadell responen les inquietuds del Club Natació Sabadell

El Club Natació Sabadell
El Club Natació Sabadell | CNS
NacióSabadell
21 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:20h
La campanya electoral per les eleccions municipals sovint destaca per les propostes que fan els diferents partits polítics en diversos àmbits de la ciutat. Des de NacióSabadell hem demanat a diferents entitats, col·lectius, associacions i persones de Sabadell que ens traslladessin les peticions que volen fer arribar als partits. En els propers dies de campanya publicarem les respostes dels partits a les preguntes dels ciutadans.

Avui és el torn del Club Natació Sabadell: Quin rol hauria de tenir l’esport i el teixit associatiu a Sabadell?

Crida per Sabadell: L’esport pot ser una eina d’intervenció socioeducativa en la comunitat amb la finalitat de reduir els factor de risc i d’exclusió dels infants, adolescents i joves. Cal destacar en aquest sentit la tasca que estan fent diverses entitats de la ciutat en aquest àmbit. Tot i així, encara hi ha zones de la ciutat en les quals, o bé hi ha una oferta esportiva molt reduïda, o bé les famílies no poden accedir a la pràctica esportiva a causa dels pocs recursos econòmics dels quals disposen. Per aquest motiu, una de les línies prioritàries de l’ajuntament ha de ser facilitar que tothom pugui realitzar una activitat psicoesportiva a la ciutat. Per fer-ho, s’hauran d’impulsar iniciatives que vagin en aquesta línia o bé facilitar la tasca de les que ja s’estan desenvolupant en aquest sentit.

Junts per Sabadell: Sabadell és ciutat esportiva, on l’èxit dels i les nostres esportistes han portat el bon nom de la ciutat arreu. Els equipaments esportius, totes les entitats esportives, públiques i privades han de sumar sinergies juntament amb l’ajuntament. Col·laborar amb totes elles perquè en definitiva, els valors cívics de l’esport, la seva capacitat educativa, la seva potencialitat com a eina de suport al tercer sector social, han de ser vistos com a actors principals d’aquest nou Sabadell. A més a més, el món de l’esport te un rol principal en el desenvolupament de la recerca al servei de la salut, de la investigació i per tant de les oportunitats laborals. Estem a punt per exportar marca en l’esport.

Entenem l’esport i l’educació física com a instrument generador de valors cívics, part i instrument d’una educació integral. L’Esport és una eina de millora social de suport al tercer sector, per la seva labor en l’exclusió social, famílies amb pocs recursos, dependència, esport adaptat, refugiats… L’Esport és un motor econòmic, genera llocs de treball a partir d’esdeveniments esportius, estades esportives, campus…

Ciutadans: Una de les eines fonamentals per una persona o ciutat és l’esport. Inclús en el pitjor moment personal o professional d’una persona l’esport és eina de superació i curació. Tenim moltes i importants entitats esportives, i hem de treballar contínuament per varis motius: per salut i per cohesió social. Nosaltres som partidaris d’ajudar a les nostres entitats i els nostres esportistes. Hem de fugir de tenir por de apostar econòmicament en aquest àmbit. El que la ciutat recupera amb el treball d’entitats esportives i esportistes en promoció de la ciutat, turisme, cohesió social i foment de la vida saludable no té preu.

100% Sabadell: L’esport és una oportunitat per promocionar la nostra ciutat, més enllà del nostre territori. És una oportunitat per desenvolupar negoci, atraure inversions, el desenvolupament pel que fa a innovació i d’intervenció social com una eina d’inclusió i cohesió. L’Esport és una forma d’educar en valors.

PSC: L'aposta per destinar inversió pública en l'àmbit esportiu passa per associar-lo no només amb la competició sana, sinó amb la seva vinculació com a element de cohesió social. Volem bolcar-nos en l'esport base a la ciutat perquè, més enllà de la competició, Sabadell té grans esportistes i equips potents que ens situen al mapa europeu de l'esport.

PP: 

Sabadell en Comú: El CNS, igual que el CES forma part de la identitat de tots els sabadellencs des de fa molt temps, ens ha donat moltes alegries i ens fa ser coneguts a tot Europa.

L’esport és un factor fonamental de cohesió social, salut i creació d’identitat col·lectiva. L’Ajuntament té un paper fonamental per estendre la seva pràctica en tots els barris, els sectors socials, en totes les edats, per augmentar la pràctica entre les dones i les noies més joves. L’Ajuntament ha de facilitar l’existència d’instal·lacions adequades i distribuïdes territorialment, per això volem crear un nou pavelló a l’oest de la ciutat, on no hi ha cap instal·lació coberta, i promoure la creació de més espais per a la pràctica esportiva lliure a les places i parcs i al l’entorn natural, com al Riu Ripoll i el Rodal.

Però l’Ajuntament no ho pot fer sol. Necessita del moviment associatiu per estendre’l, per diversificar-lo, per crear cohesió. Per això, posem a disposició de les entitats instal·lacions de primera qualitat i, a més, en el proper mandat augmentarem les subvencions per l’esport de base i per fomentar la pràctica de l’esport femení. També pretenem ampliar el programa “Els primers a l’aigua”, que ha permès que 20 escoles públiques hagin pogut introduir classes de natació gratuïtes en horari lectiu. Volem fer-ho amb la col·laboració, indispensable, del CNS, com ja vam fer en la primera fase d’aquest projecte.

ERC: Un dels primers objectius que ens marquem pel proper mandat a Sabadell és fer que l’àmbit esportiu tingui cada vegada més capacitat de generar consensos i estratègia conjunta. Sense una visió i línies de treball conjuntes, l’impacte i l’abast de l’esport, en totes les seves dimensions, es veu molt més reduït. La visió conjunta, al nostre parer, ha d’aconseguir fomentar la pràctica de l’esport per a tots els nivells i per a tota la ciutadania, i molt especialment per a aquells sectors que menys hi participen, com poden ser determinats perfils que tenen dificultat per accedir a l’esport de base, l’esport femení o sectors de població que per raons socioeconòmiques troben impediments per accedir a l’esport. Una altra de les finalitats d’Esquerra Republicana de Catalunya pel que fa als esports és aconseguir que existeixi una planificació esportiva de ciutat en base a informació de valor, i que aconsegueixi connectar aquest món a altres com poden ser el món educatiu, econòmic, de lleure i de salut. Per això al nostre programa electoral hem dividit les propostes per l’esport en X àmbits específics: 1. Projecció esportiva de Sabadell, 2. Esport Motor Econòmic de la Ciutat, 3. Esport i Clubs, 4. Esport Ciutat i Benestar, 5. Esport i Cohesió Social i 6. Esport Educatiu.
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis