​Esteban Gesa: «El procés no el va parar el 155, el va parar el 8 d'octubre»

El candidat del PP respon a les preguntes dels lectors de NacióSabadell

Esteban Gesa, candidat del PP de Sabadell a l'alcaldia
Esteban Gesa, candidat del PP de Sabadell a l'alcaldia | Juanma Peláez
NacióSabadell
21 de maig del 2019
Actualitzat el 24 de maig a les 11:03h
Esteban Gesa (Barcelona, 1965) assumeix el rol de candidat del Partit Popular a Sabadell per segon mandat consecutiu, amb l’objectiu de mantenir la presència al ple municipal. La formació posa sobre la taula la implicació que el govern ha tingut en el procés sobiranista, les ajudes socials o el dret dels ciutadans a poder escollir escolaritzar la canalla en català o castellà com a part del seu programa per als propers quatre anys. Gesa ara respon a les preguntes dels lectors de NacióSabadell.

- A més del centre de Sabadell i la zona de l'Eixample, la resta de la ciutat estarem considerats per vostè?

- Durant l'últim mandat el Partit Popular vam iniciar una campanya barri a barri, vam recórrer tots els barris de Sabadell, hem parlat amb els veïns, recollint les seves queixes i demandes. La situació de deixadesa dels carrers, la brutícia, la manca de manteniment de zones verdes, voreres, ferms i mobiliari urbà és la principal queixa en pràcticament tots els barris. En zones com Torre-romeu, Can Puiggener, Can Deu... preocupa la seguretat.

Els barris com Can Llong, Torre Romeu, Serra de Camaró, Merinals, Can Puiggenner es queixen del transport públic i la freqüència d'entre 20 minuts i mitja hora que passen els autobusos en hora punta.

Sabadell és una ciutat el centre de la qual ha crescut d'esquena als barris, on s'ha tendit a crear una frontera invisible entre la seva ametlla central formada pels barris de Centre, Creu Alta i Gràcia, i la resta de barris.

No volem acostar als veïns dels barris al centre, sinó als veïns del centre a conèixer els barris. Volem una ciutat oberta, diàfana i plural, on no hi hagi barris de primera i de segona

- De quina manera afronta l'auge de Vox i la possible presa de Vots?

- El Partit Popular de Sabadell és una opció diferent a Vox, portem molts anys treballant per a la ciutat, coneixem als seus veïns, les seves entitats, els seus barris, tenim un projecte de ciutat consolidat i elaborat, treballant en el dia de la ciutat des de l'inici de la democràcia.
Vox ha sorgit en els últims mesos, no té experiència política i el seu ideari és més centrat en política nacional que local.

Som un partit de centre dreta, liberal, constitucionalista i europeista, un partit de consensos i amb experiència de gestió. Res a veure amb l'ideari de Vox.

El vot en clau local se centra més en el coneixement de les persones que de la sigles i pensem que després del resultat de les generals, que va evidenciar el desencert de fraccionar el vot de la dreta, molts votants que van votar a VOX ara tornaran a confiar en el Partit Popular.

- Quin paper ha de tenyir la ciutat al procés català? És possible separar govern local i la situació política catalana?

- El procés fa més d'un any que va arribar a la seva fi, l'únic procés que queda és el judicial, que determinarà la responsabilitat dels dirigents del Govern en la realització del referèndum il·legal i de la declaració unilateral d'independència. En l'últim baròmetre del CEO, hi ha un clar retrocés en el suport a la independència, i són encara més els que no volen aconseguir-ho per la via unilateral.

Mai van tenir la majoria, i això es va demostrar el 8 d'octubre i en les eleccions del 21 de desembre, a les que van obtenir més vots els partits no independentistes. Intentar fer una cosa tan radical i expeditiu com una DUI sense comptar amb la majoria del poble català va ser un error.

El procés no ho va parar el 155, el va parar el 8 d'octubre, i ho tornaria a parar si insistiren en aquesta via. Creiem que ara toca deixar enrere un procés que s'ha fracturat la societat catalana i que no porta enlloc. El proper govern de Sabadell s'ha de centrar en gestionar la ciutat, ha de ser el govern de tots els sabadellencs i no només dels independentistes. Toca treballar per millorar l'estat de la ciutat, el seu teixit econòmic, la mobilitat, el transport públic, ampliar l'oferta cultural i d'oci, en definitiva; treballar en el benestar dels ciutadans, que és el que realment importa.


 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis