Quins concerts hi haurà a la Festa Major 2015 de Sabadell?

Flaixbac, Fundación Tony Manero, Vakombà, The Mamzelles i Els Catarres són els noms musicals més destacats

Redacció
01 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:14h
Concert dels Catarres a la festa del 5è aniversari d'Adolescents.cat
Concert dels Catarres a la festa del 5è aniversari d'Adolescents.cat | Joan Parera

Concert dels Catarres a la festa del 5è aniversari d'Adolescents.cat Foto: Joan Parera


La música serà, una any més, un dels grans protagonistes de la Festa Major de Sabadell amb una gran varietat d’estils i distribuïda en diversos punts de la ciutat com ara la ronda Ponent, la plaça de Sant Roc, la pl. del Mercat o el Vapor Turull.

Divendres, 4 de setembre

A les 12 de la nit, a la ronda de Ponent arribarà de nou la Festa Flaixbac (Vaparir Tour 2015), en col·laboració amb la popular emissora de ràdio. Serà l’essència de Ràdio Flaixbac feta espectacle, on els assistents podran gaudir d’un xou diferent, divertit i radiofònic, que no deixarà ningú indiferent. Aquest any la festa estarà plena de sorpreses i de bon ambient, amb la presència incondicional dels principals personatges de Ràdio Flaixbac amb un escenari ple de novetats visuals i espectacularitat.

El teloner de la Festa Vaparir Tour serà Oriol Padrós. Després de gairebé una dècada treballant en la producció musical treu el seu primer treball "Contradiccions" i ho fa de la mà de la discogràfica Picap. Ara presenta el seu primer disc en directe acompanyat d'Eduard Balaguer a la bateria, Jan Fité al baix i al contrabaix, Albert Martínez i Abel Garriga als teclats, Letícia Martín a la guitarra acústica, Joel Sempere al saxo, Carles Raya a la trompeta i Aleix Herraiz al trombó.

A les 11 de la nit, la coral Vakombà – després d’haver protagonitzat l’espectacle inaugural - oferirà el seu concert: sumant experiències, a la plaça de Sant Roc. El cor, format al 2004, està compost per l’alumnat de l’Escola de Música de la Creu Alta de Sabadell i el repertori d’aquesta nit inclourà clàssics, bandes sonores i les músiques més actuals i exitoses.

També a les 11 de la nit, actuaran dues formacions: Niets Niuts i Assebè Oi Band. Al Vapor Turull (c. De la Creueta). Aquesta actuació està organitzada per la Comissió de Festes Populars de Sabadell (CFPS) i, entre grup i grup, hi participaran les Bruixes del Nord.

A dos quarts de 12 de la nit, Elvis serà el protagonista amb el tribut que li faran Al Sànchez &
The Speedway Runners al c. De Colom, al Mercat Central. Un tribut que inclou les tres dècades més significatives de la seva trajectòria musical, des dels primers anys de Sun Records, passant pel gran xou Elvis comebach’68 fins al nou so que va aconseguir amb la nova formació als anys 70, que el va consolidar com una estrella mundial.  

Dissabte, 5 de setembre

El dissabte, 5 de setembre, serà el torn del concert de la Fundación Tony Manero a la Ronda de Ponent. A dos quarts de 10 hi hauran els teloners El sastre de Clark i Las Navajas de Ockham. Organitzada per la Coordinadora de Músics de Sabadell.

A les 12 de la nit actuarà la Fundación Tony Manero, amb el seu so disco dels anys 80 i a l’electro-func avançat des dels analògics 70 fins als digitals 80. Presenten temes replets de sintetitzadors àcids, de pianos digitals, de caixes de ritmes primitius, riffs de vent sec, mantenint el punt Manero que aporten els cantants de la banda, Miguelito i Paquito Sex Machine.

A 11 de la nit també hi ha una altra actuació destacada amb el concert de la Banda de Sabadell: Música, Mestres! A la plaça de Sant Roc. La Banda de Música ha convidat a dos destacats professors del Conservatori de la ciutat: Josep Llauradó, professor de clarinet, i Ernest Orts, professor de saxofon. Oferiran obres per a instruments solistes i orquestra de vent, fusionant dues institucions musicals que històricament havien anat junts: el Conservatori i la Banda.

Els amants dels sons flamencs i cubans estan de sort perquè a dos quarts de 12 de la nit s’oferirà un concert Flamenco&Cubano al c. De Colom, al Mercat Central. Amb La Tana, Maria del Mar Fuentes, D’Kantaka i Los Promiscuos del Son. Durant el dissabte hi hauran diferents ocasions per acostar-se a la música clàssica i agafar ganes d’assistir al concerts de la nova temporada de l’OSV que comencen al setembre, les actuacions previstes d’Els Escamots de l’OSV (Orquestra Simfònica del vallès) seran a ¼ de 8 a Passeig de la Plaça Major cantonada C. De la Palanca i a dos quarts de 9 a la Plaça de Dr. Robert i a dos quarts de 10 a la Pl. de l’Imperial.

A les 7 també hi haurà un tastet de música Chill Out, a càrrec del Dj Maiki García. Al Museu d’Art, C. Del Dr. Puig, 16. Una activitat paral.lela a la Fira d’Art Tacctil que és porta a terme durant els dies de la Festa. Altres concert de la nit són els Hot for swing al Kräsna (c. Del Turull, 2) i el concert de Golpe de Remo, TRK i Tremenda Jauría al Vapor Turull. Tots dos a les 11 de la nit. 

Diumenge, 6 de setembre

Diumenge, a 2/4 de 6 de la tarda, el Museu d’Art acollirà un tastet de músiques del món a càrrec d’Oasi al Mar. A les 6 de la tarda serà el torn del concert de la Banda de Música de Sabadell a la glorieta del parc del Taulí.

A les 11 de la nit a la Pl. de Sant Roc arriba el concert de The Mamzelles que presenta Tòtem a la Pl. de Sant Roc. Tòtem és un àlbum d’essència pop que acosta a la natura i les arrels, amb un especial èmfasi per deixar clara la seva genealogia femenina i herència històrica. The Mamzelles posen humor i treuen ferro a les lluites de poder entre homes i dones, per posar-hi pau, no sense abans haver-hi reflexionat i dit la seva. En aquesta nova etapa, The Mamzelles han volgut separar el seu àmbit musical de la seva faceta teatral, i el nou disc és una aposta clara i seriosa d’un trio totèmic de ‘pop girls’ catalanes.

A les 12 de la nit la Ronda Ponent oferirà el concert dels Catarres que ofereixen la gira de presentació de Big Bang. Recrea l’univers vital del grup per mitjà d’històries i experiències que sens dubte són les grans coses que tots compartim i que mouen el motor del món: la rebel·lia, l’amor, el desamor, l’amistat, l’optimisme, la tristesa, la lluita, el dia a dia com el principi del tot. Un ball i un cant a la vida, on fins i tot les males experiències esdevenen la llavor de les noves oportunitats, perquè el demà sempre neix en la nit fosca.

La música d’Alan Parsons Project serà la protagonista dels concert que s’oferirà al Casal Pere Quart (Rambla, 69). Aquest concert anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Sabadell acompanyada d’un combo de l’escola de Modern Jam Session de Barcelona.

El diumenge hi hauran noves ocasions per acostar-se a la música amb Els Escamots de l’OSV (Orquestra Simfònica del vallès) seran a 2/4 de 8 a P. De l’Imperial; a 2/4 de 9 a la Plaça de Dr. Robert i a 2/4 de 10 a la Plaça Major. La comissió de Festes Populars de Sabadell ha organitzat el tercer concert que s’ofereix al Vapor Turull (C. De la Creueta) aquest cop de la mà de Sybirites i Bituaya a les 23h.

També a les 11 de la nit serà el torn de la tradicional Nit d’Havaneres amb Cavall Bernat i Tela Marinera. Els dos grups d’havaneres de Sabadell amenitzaran la nit de diumenge de Festa Major, i a la mitja part se servirà rom cremat. 

Dilluns, 7 de setembre

A les 11 i a les 12 del matí, hi hauran els Concerts Menuts de l’OSV, al mateix auditori de l’orquestra (C. De Narcís Giralt, 40) adreçats a infants de 2 a 4 anys. Els darrers concerts de la festa seran a les 8 de la tarda a la Plaça de Sant Roc, el Concert de Corals a càrrec de la Coral Tàlia i la Coral Estrella Daurada a la plaça de Sant Roc. És una tradicional cantada de corals de la tarda de dilluns de Festa Major, amb la Coral Talia, la Coral Estrella Daurada i la coral convidada d’aquest any, la Coral del Club Natació.

A les 8 del vespre, a la plaça de la Creu Alta hi haurà música swing amb Clandestí i al passeig de la Plaça Major, a ¾ 11 de la nit, el concert de L’orquestra Afrochi Guawa.

Concerts a la Ronda Ponent

- Divendres, 4 de setembre, a dos quarts d’11 de la nit Teloners de Vaparir Tour 2015: Oriol Padrós.
- Divendres, 4 de setembre, a les 12 de la nit Vaparir Tour 2015 – Ràdio Flaixbac.
- Dissabte, 5 de setembre, a dos quarts de 10 de la nit El Sastre de Clark i Las navajas de Ockham.
- Dissabte, 5 de setembre, a les 12 de la nit Fundació Tony Manero.
- Diumenge, 6 de setembre, a les 12 de la nit Concert dels Catarres.

Concerts al carrer de Colom (plaça del Mercat)

- Divendres, 4 de setembre, a dos quarts de 12 de la nit Elvis Tribute.
- Dissabte, 5 a dos quarts de 12 de la nit Flamenco&Cubano.
- Diumenge 6 a les 23 h Nit d’Havaneres amb Cavall Bernat i Tela Marinera.

Concerts al Casal Pere Quart

- Diumenge, 6 de setembre, a les 23 h The Music of Alan Parson Project.