«Com veuen al CE Sabadell FC dins d'un projecte de ciutat?»

Els partits polítics de Sabadell responen les inquietuds del Centre d'Esports Sabadell

La Nova Creu Alta
La Nova Creu Alta | CES
NacióSabadell
20 de maig del 2019
La campanya electoral per les eleccions municipals sovint destaca per les propostes que fan els diferents partits polítics en diversos àmbits de la ciutat. Des de NacióSabadell hem demanat a diferents entitats, col·lectius, associacions i persones de Sabadell que ens traslladessin les peticions que volen fer arribar als partits. En els propers dies de campanya publicarem les respostes dels partits a les preguntes dels ciutadans.

Avui és el torn del Centre d'Esports Sabadell: Com veuen al CE Sabadell FC dins d'un projecte de ciutat?

Crida per Sabadell: Cal tenir en compte que a la ciutat hi ha una diversitat molt gran d’esports i persones que els practiquen a nivells molt diferents. L’Ajuntament ha de donar suport  especialment a l’esport de base i a la promoció de l’activitat esportiva al llarg de la vida. Pel que fa al primer equip del Centre d’Esports Sabadell, l’Ajuntament hi col·labora aportant l’estadi municipal i promovent la seva activitat, que celebrem que també està present en iniciatives de foment de l’esport i la vida saludable i de promoció de la ciutat. En el nostre projecte es fa èmfasi en l’esport femení i ens agradaria que es potenciés el futbol femení des de la base i en totes les categories.

Junts per Sabadell: Sabadell és ciutat esportiva, on l’èxit dels i les nostres esportistes han portat el bon nom de la ciutat arreu. Els equipaments esportius, totes les entitats esportives, públiques i privades han de sumar sinergies juntament amb l’ajuntament. Col·laborar amb totes elles perquè en definitiva, els valors cívics de l’esport, la seva capacitat educativa, la seva potencialitat com a eina de suport al tercer sector social, han de ser vistos com a actors principals d’aquest nou Sabadell. A més a més, el món de l’esport te un rol principal en el desenvolupament de la recerca al servei de la salut, de la investigació i per tant de les oportunitats laborals. Estem a punt per exportar marca en l’esport.

Entenem l’esport i l’educació física com a instrument generador de valors cívics, part i instrument d’una educació integral. L’Esport és una eina de millora social de suport al tercer sector, per la seva labor en l’exclusió social, famílies amb pocs recursos, dependència, esport adaptat, refugiats… L’Esport és un motor econòmic, genera llocs de treball a partir d’esdeveniments esportius, estades esportives, campus…

A més a més, i en el cas concret del CE Sabadell FC, cal aprofitar la volada i la capacitat mobilitzadora que té l’esport, i el futbol en concret, per exportar el nom de Sabadell arreu. Creiem que els club i la ciutat poden beneficiar-se mútuament i han treballar plegats per que tan el club com la ciutat siguin conegudes arreu, siguin atractius i mobilitzin a la seva massa social. Sovint els clubs de futbol de les ciutats són més coneguts que el propi municipi i això és quelcom que cal explotar en benefici de tothom. Defensarem el paper del CE Sabadell a Sabadell sense dubtes perquè creiem fermament en la història i potencialitat que representa.

Ciutadans: És el club de la ciutat, el que porta el nostra nom i sentiment. L’ajuntament i la ciutat ha d’estar amb el club al cent per cent. Element de promoció i reconeixement de la ciutat més enllà de l’esport. L’Ajuntament no pot ser estrany al club, la relació ha de ser de confiança i de win-win.

100% Sabadell: 100% Sabadell considera que el CE Sabadell, per la seva trajectòria històrica, ha contribuït, contribueix i ha de seguir contribuint a promoure la nostra ciutat. A 100% Sabadell volem enfortir i donar el màxim suport a totes aquelles entitats i institucions que engrandeixen Sabadell. El CE Sabadell n’és una d’elles. A més, per les seves característiques, la ciutat de Sabadell requereix un equip de futbol d’elit que participi a la seva màxima categoria.

Pel que fa al tema d’aparcaments, cal dir que recuperarem el pàrquing públic del Passeig Manresa  amb dos moviments, per una banda, reubicant la seva entrada a la Plaça de l’Àngel; d’altra banda, connectant aquest aparcament amb el de la Plaça Robert.

PSC: El CES és un equip que projecta la ciutat. L'Ajuntament ha de col·laborar tant com sigui possible en la projecció esportiva de la nostra ciutat.

PP: 

Sabadell en Comú: El Centre d’Esports forma part de la identitat sabadellenca i, com a tal, ha de ser sempre un dels actors centrals en el projectes esportius a la nostra ciutat. Perquè no és només un club de referència a nivell sabadellenc o vallesà, sinó que ho és a nivell de tot Catalunya i, per tant, és un actiu que hem de conservar. El CES té un paper fonamental en la creació de sentiment de comunitat, en la generació d’orgull de ciutat i en la seva promoció fora del límit municipal.

Creiem, no obstant, que el CES ha de ser viable econòmicament per si sol. La ciutat contribueix, i molt, a la seva existència i creiem que el CES ha d’ampliar la seva col·laboració amb els altres clubs més petits de la ciutat, que poden significar una pedrera per al CES. En aquesta línia de promoció de l’esport de base, hi pot haver molts punts de trobada amb l’Ajuntament.

ERC:
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis