VÍDEO Comuns, JxS i Cs obriran els blocs del debat decisiu d’alcaldables de Sabadell

La cita se celebrarà aquest dijous a la tarda al Centre Cívic de Can Rull

Sorteig fet aquest dilluns amb els representants de cada formació
Sorteig fet aquest dilluns amb els representants de cada formació | David Bisbal
Redacció
20 de maig del 2019
Sabadell en Comú, Junts per Sabadell i Ciutadans seran els encarregats d’obrir els tres blocs del debat decisiu de candidats a l’alcaldia de Sabadell. La cita, que moderarà el periodista i presentador del programa Via Lliure de RAC1 Xavi Bundó, se celebrarà dijous a les 19.00 hores al Centre Cívic de Can Rull.


Aquest dilluns s’ha fet el sorteig per designar l’ordre d’intervenció dels candidats en el debat, establint qui en farà l’obertura de cada un dels tres blocs plantejats. D’aquesta manera, qui obri cada un dels tres blocs anirà precedit en ordre d’intervenció per qui segui a la seva dreta. D’acord amb els criteris de redistribució, establerts amb els resultats obtinguts ara fa quatre anys, la situació a l’escenari serà la següent:
 

 

Així, el primer bloc, destinat als projectes de ciutat que planteja cada candidatura, l’obrirà l’alcaldable de Sabadell en Comú, Joan Berlanga. El segon bloc se centrarà en el paper que Sabadell ha de tenir en el context de país, i en aquest cas serà l’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, l’encarregada d’obrir el torn d’intervencions. Finalment, el tercer bloc es destinarà a les possibles configuracions de pactes possibles entre les forces representades, un torn que obrirà el candidat de Ciutadans, Adrián Hernández.

També s’ha sortejat l’ordre d’intervencions en el conegut com a “minut d’or”, els 60 segons amb què cada candidat demana el vot a l’electorat. Així, l’ordre és el següent: Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell), Marta Farrés (PSC), Joan Berlanga (Sabadell en Comú), Adrián Hernández (Ciutadans), Maties Serracant (Crida per Sabadell), Juli Fernàndez (ERC), Esteban Gesa (PP) i Marisol Martínez (100% Sabadell).

El debat decisiu

Els principals mitjans de comunicació de Sabadell han unit forces per organitzar el debat decisiu de les eleccions municipals de Sabadell, que se celebrarà a menys de 72 hores per la cita amb les urnes. Així, iSabadell, Mola TV, NacióSabadell i Ràdio Sabadell retransmetran en directe el cara a cara entre els candidats a l’alcaldia de la capital vallesana que actualment tenen representació al ple municipal.

Maties Serracant (Crida per Sabadell), Marta Farrés (PSC), Joan Berlanga (Sabadell en Comú), Juli Fernàndez (ERC), Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell), Adrián Hernández (Ciutadans), Marisol Martínez (100% Sabadell) i Esteban Gesa (PP) posaran sobre la taula les seves propostes per al proper mandat. 

L’esdeveniment es durà a terme al Centre Cívic de Can Rull, on unes 200 persones podran seguir en persona el debat des del mateix centre cívic, on s’habilitarà l’auditori per acollir aquells ciutadans que vulguin ser presents a l’acte.