«Com pensen solucionar l'accessibilitat i l'aparcament al Centre de Sabadell per facilitar l'augment de visitants?»

Els partits polítics de Sabadell responen les inquietuds de Sabadell Comerç Centre

La Rambla de Sabadell
La Rambla de Sabadell | Albert Segura
NacióSabadell
20 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:55h
La campanya electoral per les eleccions municipals sovint destaca per les propostes que fan els diferents partits polítics en diversos àmbits de la ciutat. Des de NacióSabadell hem demanat a diferents entitats, col·lectius, associacions i persones de Sabadell que ens traslladessin les peticions que volen fer arribar als partits. En els propers dies de campanya publicarem les respostes dels partits a les preguntes dels ciutadans.

Avui és el torn de Josep Maria Porta, president de Sabadell Comerç Centre: Com pensen solucionar l’accessibilitat i l’aparcament al Centre de la Ciutat per facilitar l'augment de visitants?


Crida per Sabadell: Cal redefinir la xarxa d’autobús urbà i cal posar en valor els aparcaments ja existents millorant la senyalització i potenciant noves formes d’explotació. Cal facilitar l’aparcament d’entrada a la ciutat en zones que afectin el mínim el seu interior i facilitin a les persones que arribin el canvi modal.

Junts per Sabadell: Hem de vetllar per preservar i potenciar  tot el que aporten els nostres eixos comercials alhora de vertebrar els nostres barris a partir del comerç de proximitat.

L’expansió del grans centres comercials fora de la ciutat han fet que els espais que històricament havien estat el nostres referents de proximitat hagin perdut atractiu i vigència. Recuperarem aquests espais per a la ciutadania, per tal que esdevinguin espais comuns de referència. El seu disseny incorporarà elements que permetran que el seu paisatge i el seu dinamisme generi sinergies amb altres sectors. Així, per exemple, passejar pels nostres eixos comercials ha de tornar a ser una experiència agradable i de convivència  perquè si l’espai no és atractiu la gent no hi va i el teixit comercial se’n ressent.

Redefinirem l’Eix Central, des de la Pl. Dones Treballadores (Alcalde Marcet) fins a la Gran Via, racionalitzant la mobilitat, guanyant espai per a les persones, fomentant la seva interacció i creant noves oportunitats econòmiques.

Per aconseguir-ho, com a  primer element clau, recuperarem l’Edifici de Correus, que catalitzarà la transformació de la Via Massagué, dotant-lo d’un ús cultural, gastronòmic i d’oci.

Un segon element clau és l’apertura de l’aparcament del Passeig Manresa (FGC), inoperatiu per raons polítiques. La seva entrada en funcionament permetrà alliberar l’espai de l’actual aparcament del Vapor Turull, recuperant-lo com espai públic per a la ciutat.

Finalment, transformarem el Passeig de la Plaça Major perquè esdevingui el cor de la nostra ciutat, amb un projecte orgull per a tot els sabadellencs fent de Sabadell la capital comercial del Vallès.

Volem una ciutat atractiva i ho farem juntament amb les entitats i gremis sectorials de comerç, donant suport a les polítiques actives de promoció del nostre comerç de proximitat. Ho farem facilitant l’accés als grans eixos comercials de la ciutat, millorant la senyalització i els sistemes d’aparcament.

Ciutadans: Prioritari la unificació dels pàrquings del Passeig, la paralització del projecte al vapor Turull fins tenir clar com queda l’espai central. Hem d’anar camí de pacificar espais per gaudir, però per gaudir la gent primer hem de ser atractius per arribar-hi. Les dues coses son possibles.

100% Sabadell: L’objectiu de 100% Sabadell és recuperar l’esplendor i la dignitat del centre de la ciutat tot convertint-lo en una icona identitària. Les accions prioritàries seran, per una banda, pacificar el Passeig i el centre en sentit ampli. Per l’altra, convertir aquesta zona en un espai de confluència i passeig on predomini el verd i l’aigua. I pel que fa a les accions concretes, pacificarem el centre des de la Rambla fins la Plaça de les Dones del Tèxtil –primer experimentarem caps de setmana–; recuperarem el quiosc modernista dels Jardinets –per fer-hi concerts, entre d’altres– i l’antic brollador d’aigua; capgirarem la façana principal de l’Ajuntament cap a la Plaça Dr. Robert i recuperarem els seus jardins;  crearem un Centre Cívic a l’edifici de l’Ateneu; ubicarem la futura Oficina de Turisme a la Casa Durán; recuperarem l’edifici de Correus per ubicar-hi l’Escola de Música: i recuperarem també el Passeig Manresa.

Pel que fa al tema d’aparcaments, cal dir que recuperarem el pàrquing públic del Passeig Manresa  amb dos moviments, per una banda, reubicant la seva entrada a la Plaça de l’Àngel; d’altra banda, connectant aquest aparcament amb el de la Plaça Robert.

PP: Pel que es veu, el govern actual no vol que la gent pugui acostar-se al centre, suposem que volen que el Centre es quedi per als del centre.

En els últims anys han augmentat les places de zona blava i eliminat pràcticament l'aparcament gratuït, s'han convertit en una ratera circular pels seus carrers, canviant-absurdament de sentit, vianantitzant algunes i col·lapsant altres. I en el moment que desaparegui la zona blava del vapor Turull, serà pràcticament impossible aparcar al centre, tenint en compte els preus molt més cars dels aparcaments privats.

Si vols anar a sopar al centre, potser puguis apropar-te amb transport públic, però a partir de les 22.00 deixen de passar els autobusos, com tornes a casa teva?

En l'actualitat és incòmode anar al centre, seria necessari un nou estudi de mobilitat i veiem inviable la desaparició de la zona blava al no haver alternativa d'aparcament econòmic al centre.

PSC: Apostem per connectar els dos aparcaments i fer l'entrada i sortida per carrers les Valls i facilitar aparcar bé al centre

Sabadell en Comú:

ERC:

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis