Joan Berlanga: «No venem fum, nosaltres fem feina»

L'alcaldable dels comuns rep el suport del candidat a les europees, Ernest Urtasun

El candidat de Sabadell en Comú, Joan Berlanga
El candidat de Sabadell en Comú, Joan Berlanga | Albert Hernàndez
19 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:04h
Sabadell en Comú ha celebrat aquest diumenge, al Centre Cívic de Sant Oleguer, l'acte central de campanya amb el candidat del partit a les eleccions europees, Ernest Urtasun. El candidat a l'alcaldia de Sabadell, Joan Berlanga, ha presumit de "feina" i que en aquest darrer mandat "no hem venut fum, nosaltres fem feina", ha etzibat. "No hem pujat en bicicleta per presentar els nous carrils bici" o també, "no ens hem posat armilles i hem visitat les obres de Ferrocarrils". 

Tot i haver reconegut "trencar amb el bustisme", no ha estat així, en alguns casos, amb la "representativitat" de la feina feta. Berlanga ha destacat el progrés de la ciutat en l'àmbit educatiu, a la vegada que ha recordat l'herència d'Antoni Farrés. "Representem la tradició, la coherència", ha subratllat ha posat èmfasi en "polítiques verdes" i combatre la contaminació. En aquest sentit, ha recordat que s'ha "triplicat" les instal·lacions en plantes fotovoltaiques i s'ha dirigit a Urtasun "ell batalla, perquè a Europa s'aprovin polítiques" en aquest àmbit. 

Per això, ha continuat, Berlanga que "no partim de zero, ja hi ha una feina feta". Sabadell en Comú, ha determinat, "venim nets de corrupció". A la vegada que ha assenyalat "apostem per la fraternitat entre els pobles en un moment que, tant a nivell local com europeu, hi ha una amenaça: l'extrema dreta". 

Una enquesta "interessada"

L'alcaldable ha qualificat "d'interessada" l'enquesta que aquest dissabte publicava el Diari de Sabadell, perquè "està vinculada a una partit polític". Berlanga ha dit que fa quatre anys "tampoc apareixíem i ens vam quedar a 300 vots de guanyar". 

Respecte a la irrupció de Podemos, ha admès que "lamentablement" existeix aquesta divisió, però que també va passar en l'època Farrés i el 2015, "estem acostumats", ha expressat.  
 

El candidat a les europees dels comuns, Ernest Urtasun Foto: Albert Hernàndez


Importància de la política europea  

Berlanga ha posat l'accent en la importància de les europees, que en la propera cita a les urnes ha quedat en un segon pla. Per això, ha enumerat alguns lligams "entre batalles europees i locals", ha precisat Urtasun, com ara el canvi climàtic, l'habitatge o les polítiques socials, entre d'altres. "Hem de limitar els preus de lloguer", ha determinat, també amb les emissions contaminants a les ciutats, ha afegit. 

Ha reconegut que els ajuntaments han "estat massa sols" afrontant l'emergència social, "després d'anys d'austeritat". Tot plegat, ha conclòs, "fa que agafi importància" anar a votar als comicis europeus. 
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis