David Fernàndez: «Fa molts anys que la màfia està calladeta a Sabadell»

L’exdiputat de la CUP participa aquest dissabte en l’acte central de la Crida per Sabadell

David Fernàndez, aquest dissabte a Sabadell
David Fernàndez, aquest dissabte a Sabadell | Albert Segura
18 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:15h
L’exdiputat de la CUP, David Fernàndez, adverteix que tot i que hi ha hagut quatre anys de govern de canvi a Sabadell no cal baixar la guàrdia. Fernández participa aquest dissabte en l’acte central de la Crida per Sabadell, on Maties Serracant tornarà a exposar davant la militància i els simpatitzants el seu programa de govern per intentar revalidar l’alcaldia de la capital vallesana.

Si la pluja amenaça tempesta, millor buscar un pla alternatiu, i això és el que ha fet la Crida per Sabadell aquest dissabte. Fa quatre anys, l'acte central de campanya per les eleccions municipals es va fer a la plaça de l’Argub, al Parc Catalunya, que es va omplir per escoltar les promeses de canvi que la formació presentava per una ciutat tocada llavors pel cas Mercuri i l’ombra de la corrupció.

Aquest cop, la formació planejava repetir escenari, però les previsions de pluja van provocar un moviment de cintura anticipat, i finalment l’acte s’ha celebrat a Fira Sabadell. Com a caps de cartell, l’alcalde, Maties Serracant, i l’exdiputat de la CUP David Fernàndez, seguits de part de la candidatura que omplen les primeres posicions de la formació.

Lluita contra la corrupció

Fernàndez ha volgut deixar clar que per molt que Maties Serracant hagi liderat durant gairebé dos anys el denominat “govern de transformació”, això no vol dir que s’hagin deixat enrere certes pràctiques. “Ens equivocaríem si la mirada al passat fos ubicada tota en una persona, és una cultura que acaba impregnant l’administració i l’empresa pública”, ha assenyalat.
 

David Fernàndez, amb Nani Valero i Maties Serracant, aquest dissabte. Foto: Albert Segura


“És obvi que a Sabadell la màfia fa molts anys que està calladeta, no vol dir que hagi desaparegut, sinó que fan altres plans”, ha advertit el cupaire, que ha beneït accions que des de l’Ajuntament s’han dut a terme per fer front a la corrupció, tot recordant els processos encara oberts, com el cas Smatsa. “Costa fer justícia i reconèixer, reparar i garantir que això no es repetirà”, ha afegit.

Per la seva banda, l’alcalde i candidat de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, ha recordat que la formació planteja més de 800 propostes. “Durant quatre anys hem picat pedra, ara volem mantenir sent un municipi referent de les polítiques socials al país, perquè el projecte de la Crida és el millor per a la ciutat”, ha apuntat.
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis