Final de setmana amb la continuïtat del temps inestable

La tònica serà la nuvolositat, amb alguna aparició de sol i també algun plugim

Núvols de tempesta sobre Sabadell
Núvols de tempesta sobre Sabadell | Albert Segura
Redacció
18 de maig del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest diumenge el cel estarà entre mig i molt ennuvolat fins al migdia en general. A partir d'aleshores hi haurà creixement de nuvolades així com l'arribada de núvols per ponent que deixaran el cel entre molt ennuvolat i cobert arreu.

De matinada s'espera precipitació pel nord-oest i són probables a la resta de la meitat oest. A partir de migdia s'esperen ruixats i xàfecs a punts del Pirineu i del Prepirineu que es desplaçaran de nord a sud fins al sector central del litoral. A partir del vespre minvarà en conjunt. Independentment, s'espera precipitació al vessant nord del Pirineu. Serà d'intensitat entre feble i moderada, sovint aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa. Deixarà acumulacions entre poc abundants i abundants (fins a 50 mm en 24 hores). Localment la precipitació anirà acompanyada de tempesta. La cota de neu voltarà els 1.600 metres.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més baixa en general, si bé al terç sud serà semblant o lleugerament més alta. Per la seva banda, la temperatura màxima serà semblant o lleugerament més alta, sobretot al terç sud. La mínima oscil·larà entre els 0 i 5 ºC al Pirineu, entre 3 i 8 ºC al Prepirineu, a la depressió Central i al prelitoral nord i central, i entre 9 i 14 ºC a la resta del territori. La màxima es mourà entre els 11 i 16 ºC al Pirineu, entre 14 i 19 ºC al Prepirineu i al quadrant nord-est, i entre 17 i 22 ºC a la resta del país, puntualment més alta al terç sud.