eleccions municipals 2019

Una enquesta pronostica un empat entre ERC i PSC a Sabadell

El PP podria quedar fora del ple i entraria Podemos, confirmant la divisió de les confluències d'esquerres

per Redacció, 18 de maig de 2019 a les 11:38 |
Els líders de vuit de les 16 candidatures a l'alcaldia de Sabadell | ACN
ERC i PSC obtindrien sis regidors a les eleccions municipals de Sabadell, segons una enquesta de l'Institut Opinòmetre, encarregada per ERC, a la qual ha tingut accés el Diari de Sabadell.  Els socialistes sumarien un regidor als cinc que ara tenen mentre que els republicans en tindrien dos més i segons la mateixa enquesta estarien per davant en intenció de vot, un 17,5% contra el 13,8% del PSC. Per darrere se situarien, en una forquilla de tres representants, la Crida (que es mou entre tres i quatre), Junts per Sabadell i Cs. Actualment tots ells tenen quatre regidors al consistori sabadellenc. 

El projecte de Sabadell en Comú tindria dos seients al ple, la meitat dels acutals i els mateixos que contemplen per a 100% Sabadell i Podemos (entre un i dos), la formació de Marta Morell entraria a l'Ajuntament. El sondeig deixa fora el PP, que es debat entre sortir o mantenir el regidor actual, Esteban Gesa. 


L'enquesta manté un ple fragmentat com el del darrer mandat, amb vuit forces polítiques, tot i que en el cas que els populars conservessin el lloc, passarien a ser nou. També posa de manifest la divisió del vots dels comuns, que al 2015 sota els paraigües d'Unitat pel Canvi va quedar en segona posició, amb quatre regidors. 
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
   
 

 

Participació