MAPA El medi ambient, el principal problema en diverses comarques catalanes

Consulta en quines comarques aquesta és la temàtica que més marca la campanya i en quines és una qüestió secundària

Mapa comarcal de Catalunya, segona la intensitat del medi ambient com a problemàtica.
Mapa comarcal de Catalunya, segona la intensitat del medi ambient com a problemàtica.
NacióDigital
19 de maig del 2019

Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, la puntuació sobre 10 que rep com a problemàtica aquesta temàtica i l'enllaç a la notícia específica sobre la comarca. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

El medi ambient és una temàtica que afecta especialment el Baix Empordà i Osona, on és la principal problemàtica dels respectius municipis. En el primer cas, la protecció del territori s'ha convertit en una de les grans preocupacions a la comarca, sobretot després de les múltiples denúncies de la plataforma SOS Costa Brava a bona part dels municipis costaners, i pel repte del reciclatge i el servei de recollida d'escombraries.

Quant a Osona, els nitrats dels purins contaminen moltes de les fonts de la comarca. A aquest fet s'hi suma el tancament de les plantes de tractament de purins d'Osona pel decret del govern espanyol que reduïa de manera dràstica les primes energètiques.

El medi ambient també preocupa molt al Barcelonès, pel problema de la contaminació i la reducció de l'ús del transport privat, així com al Moianès, arran de la contaminació de la riera de la Tosca, que després passa a ser el riu Calders. A la Ribera d'Ebre, la descontaminació de l'embassament de Flix i el nou macroabocador projectat al municipi de Riba-roja d'Ebre són les dues qüestions ambientals que pesen.
 
Les problemàtiques que marquen la campanya electoral a cada comarca