«Es comprometen a crear una regidoria per a la cooperació entre els municipis vallesans?»

Els partits polítics de Sabadell responen les inquietuds del col·lectiu Via Vallès

Sabadell, amb Montserrat al fons
Sabadell, amb Montserrat al fons | Ajuntament de Sabadell
NacióSabadell
17 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:43h
La campanya electoral per les eleccions municipals sovint destaca per les propostes que fan els diferents partits polítics en diversos àmbits de la ciutat. Des de NacióSabadell hem demanat a diferents entitats, col·lectius, associacions i persones de Sabadell que ens traslladessin les peticions que volen fer arribar als partits. En els propers dies de campanya publicarem les respostes dels partits a les preguntes dels ciutadans.

Avui és el torn de Via Vallès: A la vista de la necessitat de cooperació entre municipis (economia, medi ambient, transport públic, etc.) escala Vallès i regió de Barcelona, sabent que la meitat de la ciutadania treballa o estudia fora del seu municipi, es comprometen a crear una regidoria/departament amb responsable polític, pressupost i personal a aquesta finalitat?

Crida per Sabadell: Considerem que aquesta és una tasca que cal impulsar des de l’alcaldia amb el suport dels tècnics que conformen aquest àmbit de gestió directa impulsant el reconeixement a través del treball entre municipis de l’Àrea Metropolitana del Vallès i de la capacitat prospectiva i de generació de projectes que ha de permetre. Cal fer emergir les potencialitats de mancomunar i municipalitzar serveis públics (aigua, residus i transport públic), implementar polítiques de cooperació i eficiència pels polígons d’activitat econòmica, proposar millores en la gestió de serveis de mobilitat i impulsar el Parc Agrari del Vallès.

Junts per Sabadell: Cal deixar enrere els temps d’aïllament i d’incomunicació de Sabadell amb la resta d’administracions i teixirem complicitats amb les altres administracions apostant per una regidoria específica d’infraestructures i sostenibilitat que pivoti les relacions amb altres ajuntaments, la comarca i el govern. Sabadell ha d’esdevenir clau en la vertebració d’aquest Vallès que volem gran i referent.

Som ciutat capital i hem d’exercir com a tal. Hem de ser qui lideri aquests espais i fer-nos responsables de la nostra posició. La cooperació amb els municipis de l’entorn és bàsica per a fer de Sabadell una ciutat de referència.

Ciutadans: No, no creiem que necessitem una regidoria específica, nosaltres creiem que l’alcalde ha de liderar la relació supramunicipal. En tot cas si que hi ha d'haver la direcció i línia política clara perquè el conjunt de regidories treballin en la mateixa direcció. Sí que creiem en una figura dins de l’estructura d’alcaldia especialista en aquests temes i els reptes supramunicipals que tenim.

100% Sabadell: 100% Sabadell crearà un ens supramunicipal: Àrea Vallès. Aquesta ens serà l’eina fonamental per garantir la governança supramunicipal vallesana. Des de 100% Sabadell, creiem que és necessari el reconeixement d’aquesta realitat metropolitana per reivindicar les infraestructures vitals pels vallesos, així com per articular la necessària cooperació entre els municipis del nostre entorn en altres reptes comuns. També proposem que l’impuls de creació d’aquest ens depengui orgànicament de l’àrea d’alcaldia.

PP: Per treballar en la mobilitat, connectivitat i cooperació entre municipis ja existeixen els consells comarcals i les diputacions provincials, que estan dotats de personal i pressupost, crear una altra oficina a nivell local suposaria una sobredimensió de la despesa innecessària. No estem a favor de duplicar l'administració, si retallem en aquests serveis sobredimensionats podrem abaixar els impostos i taxes als ciutadans.

PSC: No, no crearem cap regidoria. Els temes estratègics de ciutat s'han d'impulsar des de l’alcaldia.

Sabadell en Comú:

ERC:

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis