cultura

L'Espai Natura Fundació Sabadell 1859 celebra el Dia Internacional dels Museus

Al Museu de la vida al camp

per Redacció , 16 de maig de 2019 a les 12:20 |
L'Espai Natura, a la masia de Can Deu | Juanma Peláez
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest diumenge, 19 de maig, a les 12.30 hores, se celebra una jornada de portes obertes amb visita guiada gratuïta al Museu de la Vida al Camp de Sabadell de l'Espai Natura Fundació Sabadell 1859. Es duu a terme en el marc del Dia Internacional dels Museus, fent esment especial a una joia del Museu: la fanga.

Aquesta activitat està organitzada per la Fundació 1859 Caixa Sabadell dins de la campanya "Descobreix una joia del Museu" i compta amb el suport de BBVA CX. Els visitants podran reviure el món de pagès tradicional i gaudir de les estances i de les eines del treball agrícola previ a la mecanització del camp.


A la visita es farà especial esment a l'eina que enguany presentem com a joia del museu: la fanga. És l'eina que s'emprava per a la feina del fangar, consistent en giravoltar manualment la terra per a preparar-la per al conreu.

Era una feina molt feixuga però què era considerada la millor per a mantenir l'estructura del sòl i que facilitava l'oxigenació i la infiltració d'aigua en el sòl.

 

Participació