Berlanga vol frenar el canvi climàtic des de Sabadell

Planteja una sèrie de mesures per minimitzar les emissions

Redacció
15 de maig del 2019
Plaques fotovoltàiques
Plaques fotovoltàiques | Endesa
El candidat a l'alcaldia de Sabadell en Comú, Joan Berlanga, destacat deu propostes per frenar el canvi climàtic des de la capital vallesana. En primer lloc, planteja "augmentar, com a mínim fins a un 50% més les instal·lacions fotovoltaiques als equipaments municipals", a la vegada que en segon lloc proposat "crear una Oficina de l’Energia per donar resposta a la problemàtica de la pobresa energètica. Una oficina que volem que funcioni també com a punt d’assessorament ciutadà per totes les qüestions relacionades amb la producció d’energia i l’eficiència energètica".

En matèria d’eficiència energètica, Berlanga vol "impulsar un pla de rehabilitació d’edificis per millorar els seus aïllaments, i els que es construeixin a partir d’ara seran d’emissió zero". En el mateix sentit, vol que l’ajuntament continuï contractant energia d’origen renovable i que quan sigui possible, es faci a cooperatives del sector energètic.

Berlanga ha exposat que per arribar a aquests canvis també cal facilitar la mobilitat sostenible amb més carrils bici, i per això vol "estudiar la possibilitat d’introduir un bicing i més zones per a vianants". En aquest sentit, els comuns també plantegen que cal demanar a la Generalitat l’ampliació de FGC fins a Castellar del Vallès i al Ministeri de Foment l’obertura de l’estació de Can Llong.
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis