​La Crida vol replicar Barcelona i deixar de «viure a esquenes» al riu Ripoll

Planteja la creació de deu grans parcs i s’emmiralla en els inicis del Parc Catalunya

L'acte de la Crida al Parc de les Aigües
L'acte de la Crida al Parc de les Aigües | Albert Hernàndez
14 de maig del 2019
Actualitzat el 15 de maig a les 0:09h
La Crida per Sabadell ha plantejat un projecte de ciutat fins a l’any 2030 i aplicant polítiques verdes, i igual que va fer Barcelona a finals del 80 i principis dels 90 que "va deixar de viure a esquenes al mar", Sabadell fer-ho amb el riu Ripoll, tal com ha dit el número 6 de la llista, Adam Bonnín. “Deixar que la natura entri dins la ciutat”, ha resumit i que converteixi “Sabadell en la ciutat dels parcs”.

En aquest sentit, ha apuntat a projectes ja en marxa del darrer mandat com el Parc de les Aigües i el Parc del Nord, encara que, com ha assenyalat, “estan en marxa el de Can Feu”, entre d’altres, i agafant de referent la construcció del Parc Catalunya. Per això, ha remarcat, el parc fluvial del riu Ripoll, un projecte que “vertebri la ciutat i deixi de ser un límit” i ha recordat que fins a deu barris abraça el parc. Bonnín ha posat l’accent en configurar una estructura de deu parcs urbans, “connectats a través de 12.000 arbres, 45 eixos cívics per anar a peu o amb bicicleta”.

El número 8 de la candidatura, Pau Avellaneda, per la seva part, ha destacat algunes de les 250 propostes en l’àmbit de territori enfocades a la mobilitat i aquestes polítiques verdes, com ara la construcció d’una passera per sobre del riu Ripoll, darrere la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que “acostaria la ciutat a Torre-romeu” i al revés, fer “grans boulevards” a la Gran Via, Via Massagué i Ronda Ponent, amb prioritat per a vianants i bicicletes.

També ha mencionat “redefinir” línies d’autobús que persegueixin “simplificar” la xarxa i que d’aquesta manera, “sigui més eficient”. Això passa per crear quatre eixos: dos horitzontals i unes altres dos verticals.  
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Sabadell i el Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis