​Sabadell en Comú vol que La Salut sigui la «festa major del rodal»

Coincidint amb la festivitat de Sabadell

Joan Berlanga, aquest matí a La Salut
Joan Berlanga, aquest matí a La Salut | Sabadell en Comú
Redacció
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:58h
Sabadell en Comú vol que La Salut es converteixi en la "festa major del rodal". Així ho apunta el candidat dels comuns, Joan Berlanga, coincidint amb la festivitat local que ha aturat el frenesí a la capital vallesana.

En aquest sentit, els comuns apunten que el rodal ha de ser tractat com un tret identitari de la ciutat, perquè Sabadell miri al rodal i deixi de donar-li l'esquena. Entre les propostes que plantegen es troba la de crear una regidoria específica dins l’àrea de Territori dedicada exclusivament al rodal, que ha de servir per dur a terme la difusió, preservació, neteja, seguretat, disciplina i la creació d’activitats espais d’oci vinculats al rodal.

En el mateix sentit, Sabadell en Comú també vol fer un pla integral pel Riu Ripoll per "preservar i definir com volem aquest privilegi que té la ciutat", ha dit Berlanga. Aquest pla integral ha de servir també per dinamitzar el Parc Agrari de Sabadell facilitant la incorporació de la pagesia a les finques agràries municipals i la comercialització dels seus productes a la
ciutat.

"Els Comuns proposem repensar la festa de l’Aplec, en la mesura que el santuari es troba en el Rodal, i convertir l’Aplec en la festa major del Rodal, de tal manera que tinguem una festa major vinculada a la ciutat i una festa major vinculada al rodal en la temporada primaveral", ha afegit Berlanga. "Volem repensar aquesta celebració amb les entitats i la ciutadania per convertir la festa de l’Aplec en la festa del rodal", ha conclòs.