C's critica la poca senyalització d'alternatives a la plaça Espanya

El regidor Adrián Hernández afirma que és una obra necessària però que "s'hauria d'haver informat millor als veïns"

Redacció
18 d'agost del 2015
Actualitzat el 22 d'agost a les 9:58h
Ciutadans considera que la senyalització i la informació sobre el tancament total per obres de la plaça Espanya podria haver-se realitzat millor. Segons ha declarat la formació, falten cartells indicant les rutes alternatives. "Només hi ha un accés que marqui a on condueix el desviament (avinguda Antoni Forrellad), y desviament a Castellar", declaren. "Els altres accessos a la plaça simplement informen als automovilistes que no es pot passar i incorporen una senyal de direcció prohibida o bé un desviament obligatori que no especifiquen on condueix ni l'itinerari a seguir", destaquen.

D'altra banda, C's també senyala que "el costat més ben senyalitzat és el sur (Gran Via/Comte d'Urgell), en aquest punt, a l'alçada de la carretera de Prats, hi ha un senyal que informa d'un desviament provisional amb el indicatiu 'A Castellar'". No obstant això, el partit troba a faltar en aquest encreuament que no s'indiqui que per anar a altres punts de la ciutat com el nort o l'Eix Macià, és preferible girar en direcció oposada a la recomanada per anar al carrer Francesc Layret.

Una cosa semblant passa a l'avinguda Alcalde Moix, que suggereix girar a l'esquerra per buscar la carretera de Prats, quan prendre el passeig de Sant Bernat seria una alternativa per anar a Can Llong, per exemple. També pateix una deficiència similar l'accés nord de la plaça (carrer Alcalde Ribé). En aquest punt es desvia als conductors per l'avinguda Concòrdia i no se'ls informa, per exemple, que per anar a Castellar podrien fer drecera per l'avinguda Matadepera. Idèntic problema tenen els conductors que topen amb el tancament de l'avinguda Josep Tarradellas i se'ls indica que han de girar a la dreta per Francesc Layret, quan haurien de girar a l'esquerra si van a Ca n'Oriac o Can Rull.

"Després del caos del primer dia, els veïns de la zona han buscat les seves pròpies alternatives, però el problema són els conductors que volen passar per la plaça de manera puntual i que no saben per on continuar perquè no s'han senyalitzat els desviaments ni les rutes alternatives", lamenta Adrián Hernández, regidor de C's a l'Ajuntament de Sabadell. "Les obres a la plaça Espanya que han ocasionat el tall són molt necessàries però hauria d'haver-se informat millor als veïns y senyalitzat millor les rutes alternatives i desviaments provisionals", afageix Hernández.

Com que està previst que les obres acabin a final de mes, Ciutadans entén que "ja és tard per millorar la senyalització", però demana "que es tinguin en compte els problemes que s'han produït per evitar-los en un futur, sigui a la plaça Espanya o a qualsevol altre punt neuràlgic de la xarxa viària de Sabadell".

El regidor de C's aplaudeix l'actitud i el civisme dels veïns de la plaça Espanya, "que porten anys patint obres contínuament". Hernández també espera que es cumpleixi el calendari d'obres previst y que a principis de setembre ja torni a ser possible circular per la plaça. "Si això no passa, la circulació se'n ressentiria a causa de l'increment de trànsit que es registra quan s'acaba el període vacacional d'agost", conclou.