ERC presumeix de «diversitat» de llista i de negociació per liderar «el govern divers»

L'acte ha comptat amb la intervenció d'Oriol Junqueras, l'exconsellera Meritxell Serret i Marta Rovira

El candidat a l'alcaldia d'ERC, Juli Fernàndez
El candidat a l'alcaldia d'ERC, Juli Fernàndez | Albert Hernàndez
11 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:45h
“D’aquestes eleccions municipals sortirà un govern divers”, ha exclamat el candidat d’ERC, Juli Fernàndez, i ha continuat, "el volem liderar, perquè som els que millor ho podem fer". "Amb gent molt diversa, com la nostra ciutat, i podem arribar acords amb gent molt diferent", ha remarcat. Això sí, Fernàndez ha posat línies vermelles: "No podem pactar mai amb els hereus de la corrupció i els que han pactat el 155". 

El republicà ha afirmat que vol el millor per la ciutat i "per a tothom ens voti o no", però, ha matisat, "perquè algun dia sí ho faci". Ha dit que "la gent és el més important" i ho ha resumit en tres paraules: "Drets, dignitat i llibertat". Fernàndez ha recordat millores de Sabadell en els últims quatre anys com el soterrament de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Can Feu-Gràcia i "plantar arbres" al Passeig, així com quan va ser alcalde es va gastar 0 euros en dos anys i un altre "3.000 al mes". 

L'alcaldable ha tingut com a teloner l'exdiputat Joan Tardà, que s'ha manifestat en la mateixa línia i ha advertit uqe "no descarrilarem. No convertiran el nostre procés, d'un poble cívic, pacífic i democràtic en un problema d'ordre públic". Tardà ha finalitzat: "La pàtria només és bona quan no exclou a ningú". 
 

El republicà Joan Tardà durant l'acte de suport a Juli Fernàndez Foto: Albert Hernàndez


Però l'exdiputat no ha estat l'únic convidat a la cita, també s'han escoltat unes paraules, des de la presó de Soto del Real, d'Oriol Junqueras donant suport a la candidatura de Fernàndez, l'exconsellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Meritxell Serret, i la secretària general d'ERC, Marta Rovira. 
 

La intervenció de Marta Rovira durant l'acte Foto: Albert Hernàndez


"Ara toca frenar Farrés"

Però abans que el candidat agafés el micròfon, han desfilat els deu primers noms de la llista que han exposat les seves idees per a la ciutat. Entre aquests hi ha hagut l'advocat Raúl Garcia Barroso, número 7, que ha desvelat que "l'única formula magistral per eradicar la corrupció és guanyar les eleccions" i ha recordat que "més de la meitat" dels membres govern de Bustos "estan imputats en el cas Mercuri". "Vam aconseguir fer fora el Bustos, vam frenar Josep Ayuso i ara toca fer-ho amb Farrés".

Però no només s'ha parlat del passat, també del futur, de la veu de les candidates Paqui Maya i Clara Palau. La primera ha reivindicat que "serà la veu de les dones gitanes a l'Ajuntament" i també el "de les minories i lluitarem contra les discriminacions". Palau, com va fer el passat dimecres a la plaça Doctor Robert, ha reclamat més polítiques per al col·lectiu transgènere. Un altre segment de la població que ha reclamat el seu paper ha estat el jovent. Glòria Llobet, número 3 i de Jovent Republicà, ha enumerat una sèrie de propostes com ara la creació "d'una T-Universitats" i que per "diferenciar-se de la resta" es farà "amb participació". 

Acte de presència del CDR

Pocs minuts després d’arrencar la cita republicana, un grup de membres del CDR s'ha barregat entre el públic i ha desplegat una pancarta en que es podia llegir: “Implementació o dimissió”, així com pancartes amb lemes, “Sabeu quants encausats per lluitar per la república i que no són polítics hi ha?”, “Més de 1.000 identificades, més de 300 encausades” i “Fareu alguna cosa amb la declaració d’independència feta el 27-O?”, entre d'altres. 
 

La protesta del CDR a l'acte d'ERC, a Sabadell Foto: Albert Hernàndez


La protesta s'ha mantingut amb absolut silenci i en un racó, on s'ha celebrat l'acte, fins que s'ha donat per acabat, quan han començat a fer crides a favor de la república.