Adrián Hernández: «L'aposta de Cs és unificar el pàrquing de FGC amb el de sota l'Ajuntament»

L'alcaldable de Cs respon les preguntes dels lectors de NacióSabadell

Els candidats han fet el tret de sortida amb diferents actes
Els candidats han fet el tret de sortida amb diferents actes | Juanma Peláez
Redacció
12 de maig del 2019
Adrián Hernández (Sabadell, 1983) és el candidat de Ciutadans a l’alcaldia de Sabadell, agafant el relleu de qui va encapçalar les llistes fa quatre anys, Joan García. Després d’haver anat de número 3 al 2015 i de liderar la formació local durant gairebé tot el mandat com a portaveu municipal, ara encapçalarà la llista amb l’objectiu de privar l’independentisme de revalidar al govern municipal a partir del proper mes de maig. Ara, respon a les preguntes dels lectors de NacióSabadell.

- A més del centre de Sabadell i la zona de l'Eixample, la resta de la ciutat estarem considerats per vostè? S’invertirà, hi haurà més neteja... a la resta de la ciutat?

- Sens dubte, hem de governar per reduir les desigualtats entre persones i barris. No només per un tema d’igualtat, de justícia, perquè tots paguem impostos, i de cohesió de ciutat. Aquest govern s’ha omplert la boca parlant d’equitat, però no l’han practicat, l’equitat és invertir més allà on més cal. Nosaltres apostem per fer plans integrals de barris, invertir en aquells equipaments necessaris i alhora que el dia a dia funcioni. La incapacitat d’aquest govern en quatre anys d’expansió econòmica i superàvits de tenir la ciutat menys neta i l’espai públic degradat és imperdonable. Nosaltres apostem pels barris perquè recuperar-los és recuperar Sabadell.

- Quin paper ha de tenir la ciutat en el procés català? És possible separar govern local i la situació política catalana?

Aquests quatre anys han sigut l'evidència que fer política municipal amb el cap pensant en el procés independentista paralitza i divideix la ciutat. Ja hi ha el Parlament de Catalunya per debatre i escenificar les posicions polítiques representades. A Sabadell s’ha de tenir un projecte de ciutat que faci una ciutat millor, amb més oportunitats i treball per a tothom, independentistes o constitucionalistes, hem de tenir una ciutat neta i segura, pels partidaris del referèndum i pels que ho creguin innecessari. S’ha de posar l’Ajuntament al servei dels veïns i veïnes i no al servei del procés independentista. Segur que tindrem una ciutat millor per a tothom, i cada partit polític tindrà el seu posicionament envers el procés però sense paralitzar la ciutat.

- Quina és la seva opinió sobre com ha de ser el centre de Sabadell?

- Mirada global d'espai central. L'actual govern, per falta d'habilitat negociadora o manca de voluntat política, ha estat incapaç de resoldre en quatre anys què fer amb els pàrquings del Passeig. L'aposta de Ciutadans és unificar el pàrquing de FGC amb el que tenim sota l'Ajuntament i tancar la sortida pel carrer del Sol. A partir d'aquí, projectarem no només el Passeig sinó tot l'espai central.

El projecte de Passeig de l'actual govern era fer quelcom diferent de la proposta dels socialistes al darrer mandat. Hem de fer més atractius i propers el comerç, l'hostaleria, la cultura i els serveis que l'administració pública té a l'espai central. Creiem que la Rambla ha de tenir transport públic en ambdós sentits, hem de replantejar el paper del vapor Turull i s'ha de dinamitzar la zona ja pacificada amb encant que tenim al voltant del Mercat Central. Ha d'haver-hi més verd i més ombra i serà compatible amb poder arribar amb transport públic o privat. L'espai central té racons per gaudir caminant. No oblidem que hi haurà accions més immediates i d'altres arribaran amb projectes més globals com la pacificació de la Gran Via.

- Com es poden unir els diferents barris de Sabadell? Han de poder tenir entitat pròpia els uns respecte dels altres?

Pensar que una ciutat és un nucli central -que atrapa les gran inversions municipals- i al voltant del qual pivoten la resta de barris és un greu error. Sabadell no pot construir-se amb aquest model. No cal relligar només el Centre i els barris, el que cal és relligar uns barris amb els altres.

És millor distribuir els recursos entre tots els barris perquè cap quedi endarrerit i acabi enfonsat, com podria passar si no canvien les actuals polítiques. És imprescindible que tots els sabadellencs es beneficiïn de les sinèrgies, les singularitats i els comerços de cadascun dels barris i per això cal millorar les connexions: un eix verd entre el Ripoll i els parcs, descentralitzar la Festa Major, un bus-llançadora entre Poble Nou i el Centre, millorar la intermodalitat i que la Rambla sigui prioritària pel transport públic. Però el que més relligaria de veritat Sabadell seria posar fi a la degradació de l'espai públic i la inseguretat, dues xacres que ja són comuns al Centre i als barris. I construir les rondes Nord i Est per transformar la Gran Via i recosir els barris que ara trenca.