​ERC vol desvincular el 4C de la connexió de la C-58 amb Castellar per alliberar la Gran Via

Juli Fernàndez aposta per reinventar l’entorn del Taulí, l’Artèxtil i l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

Presentació de propostes, als peus de la Torre de l'Aigua
Presentació de propostes, als peus de la Torre de l'Aigua | Albert Segura
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:23h
Esquerra Republicana aposta perquè la connexió entre l’autopista C-58 i la carretera de Castellar es desvinculi del projecte del Quart Cinturó. Es tracta d’un procediment necessari per alliberar la Gran Via de Sabadell, un fet que donarà pas a reinventar aquest espai de la ciutat.

L’alcaldable d’ERC Sabadell, Juli Fernàndez, assegura que deixar la Gran Via lliure de trànsit permetria reinventar una àrea d’innovació i coneixement, obrint nous escenaris i possibilitats per convertir-lo en un districte administratiu i d’innovació. “A l’antiga caserna de la Guàrdia Civil hi proposem fer per la part de la plaça del Taulí la Facultat de Medicina, Infermeria i la Fundació de Recerca del Taulí, alliberant espai a l’hospital perquè es pugui eixamplar en la vessant assistencial”, ha explicat.

En aquest sentit, recorda que el Quart Cinturó és un projecte viari que no s’ha pogut desencallar en 40 anys, i que esperar a què ho faci no faria més que allargar l’agonia. “Volem que la connexió entre la C-58 i Castellar sigui el més aviat possible, perquè és una emergència i és necessari”; ha apuntat.

Això suposaria reduir la presència de cotxes a la Gran Via, on es podria projectar el pas d’un tramvia que relligués els barris d’aquest extrem de la ciutat, a la vegada que es podria traslladar l’administració municipal a l’entorn de l’Artèxtil.