​Menys cotxes a Sabadell i potenciar els eixos de vianants: les propostes de Sabadell en Comú

La candidatura de Joan Berlanga aposta per seguir el model de transformació en l’àmbit urbanístic i de mobilitat

Els comuns al Mercat Central
Els comuns al Mercat Central | Sabadell en Comú
11 de maig del 2019
Sabadell en Comú planteja que Sabadell segueixi els passos que permetin alliberar la ciutat de cotxes. La llista que lidera Joan Berlanga planteja una aposta pel transport públic, la millors dels carrils bici i cedir més espais per als vianants.

La candidatura opta per un municipi més net, on l’avenç que s’està fent en la proliferació de vehicles elèctrics i l’augment de l’ús de la biblioteca obliga a plantejar d’una manera ordenada la mobilitat. “Potser no hem sabut explicar prou bé els carrils bici a la ciutadania, però venim a transformar la realitat actual, no podem esperar a què hi hagi una demanda de bicicletes”, assenyala Berlanga.

El pes del vianant també ha de créixer. Així, opta per cedir més espais als vianants arreu de la ciutat, amb un pla sectorial per garantir eixos comercials, amb places centrals de referència i prioritzar l’entorn de les escoles. “Apostem per una Rambla d’ús exclusiu per al transport públic i les mercaderies, i això no suposa una gran inversió”, apunta.

No obstant, assegura que s’ha de fer un replantejament amb “sentit comú”, analitzant espais com el carrer Sant Joan, reajustant els busos actuals i tenint en compte que avui dia els FGC arriben a llocs on fins l’ampliació no hi arribaven.