Nuvolositat intermitent al llarg del dia

No es descarta algun plugim aïllat

Núvols sobre Sabadell
Núvols sobre Sabadell | Albert Gil
Redacció
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 0:39h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres hi haurà cel molt ennuvolat o cobert al Pirineu i Prepirineu, sobretot sector occidental, amb el creixement de nuvolades a partir del final del matí. A la resta del territori de matinada estarà mig ennuvolat. Amb tot, al matí els núvols minvaran i quedarà serè o poc ennuvolat. A partir de migdia la nuvolositat tornarà a ser més abundant i compacta, també amb el creixement d'algunes nuvolades a punts de muntanya, i el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat.

Fins a migdia s'espera precipitació feble al Pirineu i al Prepirineu occidental, mentre que de matinada no se'n descarta a punts del quadrant nord-oest. A partir de llavors s'espera precipitació en forma de ruixat de distribució irregular a punts de l'interior, sobretot al Pirineu i al Prepirineu. A partir del vespre podrà arribar a punts del litoral. Serà d'intensitat entre feble i moderada, localment acompanyada de tempesta i no es descarta al Pirineu i del Prepirineu deixi calamarsa. Acumularà quantitats entre minses i poc abundants de precipitació.

Temperatura mínima i màxima entre lleugerament i moderadament més alta. Tot i això, al litoral sud la temperatura mínima serà semblant. La temperatura mínima se situarà entre 5 i 10 ºC al Pirineu, entre 8 i 13 ºC al Prepirineu, a la depressió Central i al litoral i al prelitoral nord, i entre 11 i 16 ºC a la resta del país. La màxima se situarà entre 18 i 23 ºC al Pirineu, entre 20 i 25 ºC al quadrant nord-est i entre 23 i 28 ºC a la resta del país.