La mort dels ànecs va ser causada per «un focus aïllat que ja ha remès»

L'Ajuntament de Sabadell apunta la grip intestinal com a causa de la mort dels tretze exemplars del Parc de Catalunya

Redacció
17 d'agost del 2015
Actualitzat a les 19:30h
Ànecs al Parc Catalunya de Sabadell
Ànecs al Parc Catalunya de Sabadell | Albert Segura

Ànecs al Parc Catalunya de Sabadell Foto: Albert Segura


La primera setmana d’agost van aparèixer un total 13 ànecs morts al Parc de Catalunya i 13 ànecs més morts al Riu Ripoll, sense signes de violència. Després de practicar les anàlisis oportunes, una grip intestinal apunta com a principal causa de la mort dels exemplars del Parc de Catalunya, segons afirma l'Ajuntament de Sabadell.

Ho indiquen els resultats d’un laboratori acreditat del Col·legi europeu de patòlegs, que ha pogut apreciar la presència de nombrosos organismes compatibles amb criptosporidis i sobrecreixement bacterià que han causat un procés septicèmic que es pot determinar com a causa de la mort.

Des de l'Ajuntament han explicat que el risc de contagi de la grip intestinal és molt baix en les persones, i només es podria produir per la ingestió oral de bacteris presents en l’aigua o les femtes de l’animal. Tenint en compte que després dels exemplars afectats no hi ha hagut més casos, el consistori sabadellenc ha considerat que tots dos brots han estat un focus aïllat, que ja han remès.