El col·lectiu trans reivindica el seu paper a les eleccions municipals

Aquest dimecres una representació ha reclamat el seu paper a la societat actual

L'acte, celebrat a la plaça Doctor Robert
L'acte, celebrat a la plaça Doctor Robert | Albert Hernàndez
08 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:13h
Les properes eleccions municipals comptaran amb deu persones transsexuals que figuren a les llistes de diversos partits d'arreu de Catalunya. Aquest dimecres s’han reivindicat a la plaça Doctor Robert de Sabadell i tal com ha dit Clara Palau, activista social de la ciutat i que concursa amb ERC, però “no parlem de sigles concretes”, ha expressat. El col·lectiu ha reclamat polítiques “amb una mirada a la diversitat i aprofundir en temàtica trans”.

“Volem representativitat pròpia”, ha manifestat Judith Juanhuix, doctora en Biofísica i científica del Sincrotró d'Alba, l’altra vallesana que durà imprès el seu nom a les paperetes. “Han d’haver-hi polítiques efectives”, ha emfatitzat i ha reconegut l’esforç dut a terme amb la xarxa de Serveis d’Atenció Integral (SAI), “però no n’hi ha prou”, ha finalitzat. Ha posat l’accent en la importància del “municipalisme”, perquè és “la primera barrera”.

En la mateixa línia ha coincidit, Rosa Maria Maristany, de Sant Feliu de Llobregat, que ha recordat l’atac d’homofòbia, que s’ha conegut aquest dimecres, patit per un regidor d’aquest municipi del Baix Llobregat. Patricia Vianor, de Bagà, ha posat l’accent en què “totis, per fer un llenguatge inclusiu, formem part d’aquesta societat”, perquè això és un acte “d’ocupació, que ens pertany com a col·lectiu”, ha recalcat. Maristany ha dit que en aquesta cita amb les urnes són una desena les que es presenten, però "espero que en la propera siguem un centenar". Perquè aquest 26 de maig estaran a localitats de tres de les quatre províncies i anhelen que deixin de ser "notícia" i es normalitizi el seu paper, no només a la societat, també a les institucions.
 

Les diverses persones trans que aniran a les llistes als propers comicis Foto: Albert Hernàndez