​L'Ajuntament de Sabadell recorrerà la sentència que l'obliga a indemnitzar una treballadora per assetjament laboral

Es tracta d'una exalt càrrec d’Urbanisme, Maite Morao, que va denunciar el consistori per la cessió de part de Cal Balsach a l'entitat El Tallaret

Maite Morao, sortint dels Jutjats de Sabadell
Maite Morao, sortint dels Jutjats de Sabadell | Albert Segura
NacióSabadell
08 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:05h
L'Ajuntament de Sabadell ha anunciat que recorrerà la sentència del jutjat social número 2 que l'obliga a indemnitzar amb 25.000 euros l'exalt càrrec d'Urbanisme Maite Morao. En un comunicat apunten que un cop rebuda i estudiada la sentència per part dels Serveis Jurídics, interposarà un recurs al Tribunal Superior de Justícia (TSJ).

Concretament, s'entén que el consistori la va sotmetre a assetjament laboral i a pressions socials. Es tracta de presumptes represàlies després que es va oposar a cedir una part de Can Balsach a l’entitat El Tallaret.

En la sentència s’estima la demanda que va presentar Morao després de ser cessada al novembre de 2015 com a cap del servei de Planificació Urbanística de l’Ajuntament. Es tracta, considera, de "conductes d'assetjament laboral”, donat que hauria estat "ridiculitzada" i degradada en les seves condicions de treball, amb crítiques, manifestacions, cassolades i actes vandàlics per part de moviments socials i polítics "propers al partit de l'actual alcalde”, Maties Serracant (Crida per Sabadell).

Ara, els serveis tècnics municipals, tant de l’àmbit jurídic com de recursos humans, recorden que en el seu moment el mateix Ajuntament va activar el protocol específic d’assetjament moral o psicològic en el treball per fer el seguiment del cas. La comissió per a la prevenció de l’assetjament moral o psicològica en el treball va nomenar un equip instructor del cas, amb el consentiment de la persona presumptament assetjada i integrat també per una persona delegada de prevenció, que després, d’analitzar les dades objectives i de fer les proves que van considerar necessàries, va concloure la inexistència d’assetjament laboral.

En el comunicat, l’Ajuntament valora que la sentència reprodueix el relat construït per la demandant, que vincula fets externs i aliens a l’entorn laboral de la funcionària municipal com a motius d’assetjament laboral, dels quals l’Ajuntament de Sabadell en cap cas pot ser responsable, obviant, per tant, que el mobbing es refereix només a conductes que es produeixen en l’entorn laboral.

En aquest marc, "l'Ajuntament de Sabadell seguirà vetllant per garantir als treballadors i treballadores tots els drets laborals i la dignitat en l’exercici de les seves responsabilitats", destaca el text.