successos

​Desarticulat un grup criminal dedicat als robatoris amb força a empreses de Sabadell

Actuaven en municipis de l'Alt Penedès, l'Anoia i el Vallès Occidental

per Redacció, 8 de maig de 2019 a les 12:14 |
Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal integrat per quatre homes que hauria dut a terme set robatoris amb força en empreses de Sabadell, Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d'Anoia, Gelida i Igualada. El 25 d'abril els agents van arrestar dos homes, de nacionalitat espanyola de 31 i 34 anys, com a presumptes autors de set robatoris amb força i per pertinença a grup criminal i el jutge va decretar presó provisional per a tots dos.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. El botí que es van endur ascendeix a 47.000 euros, entre els diners en efectiu sostrets i el valor dels diversos dispositius electrònics o monedes estrangeres com la divisa sostreta a una empresa.


La investigació es va iniciar després d'un robatori que es va produir al desembre de 2018 a les instal·lacions d'una empresa del sector vitivinícola de l'Alt Penedès. Analitzada l'escena del robatori els agents van constatar que els lladres tenien un alt grau d'especialització ja que havien violentat la caixa forta de l'empresa amb una llança tèrmica després d'inutilitzar l'alarma i haver-hi entrat amb el mètode d'extracció del bombí de la porta.

Les primeres indagacions van conduir els agents cap a la investigació d'un grup d'individus especialitzats en el forçament de caixes fortes per mitjà de l'ús de llança tèrmica o bufador. Aquesta tècnica consisteix en tallar per oxidació l'acer de les caixes fortes amb la combinació de dos gasos: acetilè i oxigen. L'equip d'oxitall o bufador era transportat en una motxilla pels investigats.

Els agents van determinar la identitat dels lladres que estaven al darrere del robatori i van passar a investigar l'activitat delinqüencial del grup. Els autors del fet, amb múltiples antecedents policials i un alt grau d'especialització, utilitzaven diverses tècniques per dificultar l'acció policial, fet que va complicar la tasca investigadora.

A partir de totes les dades i indicis dels que disposaven els investigadors el 25 d’abril es van dur a terme tres entrades i escorcoll a les localitats de Mollet del Vallès, Masquefa i Barcelona on van poder detenir dos dels integrants del grup criminal.


En el decurs de l'escorcoll es va recuperar un rellotge valorat en 18.000 euros i d'altres elements que acrediten la participació d'un dels detinguts en alguns dels robatoris. A banda, els agents van recuperar eines i material com els que s'usen per dur a terme robatoris amb aquesta tipologia delictiva com un capçal de bufador, un extractor de bombins i una bossa que contenia diversos cargols d'extracció de bombí.

 

Arxivat a:
Successos, robatoris
Participació