El novè detingut de la violació múltiple de Sabadell admet que estava «dormint» al lloc dels fets

Aquest dilluns ha prestat declaració davant el jutge

L'antiga sucursal bancària on es van produir els fets
L'antiga sucursal bancària on es van produir els fets | Juanma Peláez
06 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:26h
La novena persona detinguda, presumptament relacionada amb la violació múltiple de Sabadell, ha declarat aquest dilluns davant el jutge i ha admès que es trobava "dormint" al lloc dels fets, tal com ha explicat a NacióSabadell l'advocat de la víctima, Jorge Albertini, la matinada que la noia va ser violada.

El lletrat ha indicat que la jove, que també ha declarat, l'ha situat al lloc "com un actor passiu". Albertini ha afirmat que ha presentat recurs contra la llibertat d'aquesta novè home perquè ingressi en un centre penitenciar. És el segon que presenta, ja que també està pendent de la resolució d'una altra perquè un altre dels presumptes agressors també entri a presó. 

Aquesta declaració és la segona part de la que el magistrat que instrueix el cas va invalidar per un "comportament totalment irregular" de l'advocat, ja que, com va relatar a les diligències, "va dir alguna cosa en veu baixa" a la testimoni, just abans d'entrar a la sala. 

Per ara, hi ha nou persones investigades per aquest cas, de les quals dues estan en presó provisional, l'última va entrar el passat 2 d'abril per trobar-se al lloc dels fets, amb la qual cosa el magistrat va considerar que la seva presència era un acte de cooperació i una actuació de passivitat. Els set restants estan en llibertat, hi ha sis en llibertat amb mesures cautelars i una altra està amb ordre de detenció internacional.