La defensa de Bustos veu interès electoralista en la petició d'ingrés a presó de Sabadell Lliure de Corrupció

Qualifica que els arguments utilitzats per la Plataforma estan plens de "falsedats"

Manuel Bustos, a la sortida del jutjat de Sabadell
Manuel Bustos, a la sortida del jutjat de Sabadell | Albert Segura
03 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:03h
La defensa de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos veu interès electoralista en la petició d'ingrés a presó per a Bustos, que ha fet aquest divendres la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, ja que el proper 26 de maig se celebren les eleccions municipals. A més, ha indicat que la roda de premsa que han ofert està "plena de falsedats".

L'advocat de Bustos, Cristòbal Martell, ha carregat contra els arguments de la Plataforma. Ha assegurat que la primera condemna, d'un any i quatre mesos -peça 5 per tràfic d'influències a l'Ajuntament de Montcada i Reixac-, "en cap moment es va requerir l'ingrés" a presó "amb caràcter provisional" i ha afegit que els tres acusats -a més de Bustos, el seu germà Paco i Daniel Fernández- ja han complert les condemnes. 

Sobre la segona condemna, com ha subratllat, "no és ferma", perquè està en fase de recurs de cassació i tampoc s'ha sol·licitat presó per a Bustos. Finalment, ha justificat la incompareixença de l'exbatlle a l'audiència preliminar, celebrada el passat dimarts al Jutjat d'Instrucció número 4 de Terrassa, tal com ha criticat la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, perquè hi ha una resolució del mateix jutjat que ho avala.

En aquest sentit, ha assenyalat que "la pròpia llei del tribunal del jurat no obliga a assistir "a aquestes cites judicials i és "perfectament regular" que ho fes la seva procuradora. A més, ha recordat que per aquest cas, la peça 25 bis -investiga els suposats pagaments amb targetes del Consell Comarcal del Vallès Occidental-, se li reclamava el pagament de 326,50 euros que s'han ingressat al compte del jutjat.