Puig anuncia la posada en marxa de la connexió de fibra òptica al Vallès

La comercialització d'aquest servei beneficiarà les empreses del polígon Pla del Bruguera de Castellar

per ACN , Catalunya, 16 d'agost de 2015 a les 10:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en un moment de l'entrevista amb l'ACN Foto: ACN


El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha posat en mans dels operadors de telecomunicacions la comercialització a partir d'aquest estiu de la infraestructura de connexió amb fibra òptica entre 33 polígons industrials de 14 comarques de Catalunya, segons ha anunciat el conseller Felip Puig en una entrevista amb l'ACN. Aquesta xarxa de fibra òptica és considerada prioritària per millorar les connexions de l'entorn d'unes 3.000 empreses que estan instal·lades en alguna de les 3.700 naus o parcel·les d'aquests polígons industrials. S'ha construït amb fons europeus i ha comportat una inversió associada valorada en 12,3 milions d'euros.


El conseller explica que el segle XIX va ser el segle de la "revolució ferroviària", el segle XX de les "connexions viàries i els aeroports" i el segle XXI serà el segle de les "xarxes de connexió en l'àmbit de les telecomunicacions". 

L'inici de la comercialització dels serveis generats a través de la xarxa de connexió de fibra òptica, amb un potencial de 3.000 empreses, s'ha de veure com una part de l'actuació prioritària del Departament. ''El país que vulgui estar en la revolució 4.0 necessita de bones infraestructures'' i l'última que ha posat en mans dels operadors perquè comencin la comercialització de serveis és aquesta connexió entre polígons industrials, ha explicat a l'ACN, Felip Puig. 


Aquesta infraestructura de fibra òptica uneix 33 municipis de 14 comarques: Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Garraf, Gironès, La Noguera, La Selva, Montsià, Osona, Segrià, Tarragonès, Urgell i Vallès Occidental. S'ha construït amb fons europeus i ha suposat una inversió associada de 12,3 milions d'euros, segons ha explicat el conseller. 
Felip Puig destaca que aquesta obra d'infraestructura s'emmarca amb l'actuació del Govern de garantir la connexió en fibra òptica en punts de la geografia amb poca densitat de població i de teixit empresarial i que des de la perspectiva del sector privat no és rendible fer aquestes inversions. 

L'inici de la comercialització dels serveis de fibra òptica d'aquesta infraestructura coincideix després que el 29 de juliol passat, el conseller Puig presentés el projecte de desplegament de la xarxa d'alta capacitat entre Vilanova i la Geltrú i Manresa per la C15 i el tancament de la xarxa troncal de fibra òptica entre Cervera i Riudellots de la Selva per la C25. 

Al Vallès Occidental

Al Vallès Occidental, afectarà dos polígons de Terrassa, el de Santa Margarida I i II, i també a Castellar del Vallès el polígon del Pla de Bruguera. 


 

 

Participació