Consulteu tota la programació de la Festa Major del Roser de Maig de Cerdanyola

Entre altres actuaran els Catarres amb entrada gratuïta

Els Catarres
Els Catarres | AjM
Redacció
03 de maig del 2019
Entre aquest divendres 3 de maig i el dilluns 6 de maig se celebra una nova edició de la Festa Major de Cerdanyola del Vallès, el Roser de Maig. Quatre dies per a gaudir de més del centenar de propostes preparades i pensades per a tots els públics. Activitats infantils, per als joves, culturals, musicals, esportives o cercaviles. Podeu consultar la programació en aquest enllaç.

El municipi es vesteix de festa amb més d’un centenar de propostes, 8 espais diferents i les Rosers (Roser, Rosario i Rusita), tres dones inquietes que recorreran els carrers i les places engrescant a la ciutadania a les activitats de la Festa Major. Precisament són elles les que presentaran als pregoners de la festa, quatre entitats que enguany estan d’aniversari: l’Esplai el Roser, l’Esbart Dansaire Sant Marçal, el Clupi i l’AFOCER(Associació Foto-Cine Cerdanyola Ripollet). El pregó es farà el divendres 3 de maig, a les 19:15h, des del balcó de l’Ajuntament i donarà el tret oficial al Roser de Maig.

El programa d’enguany és el fruit del treball de 5 comissions i del CIAC (Consell d'Infants i Adolescents de Cerdanyola del Vallès), en què hi han participat 82 entitats i persones a títol individual. La proposta és fer una festa sostenible, destacant que a banda del got reutilitzable que es va fer servir l'any passat, aquest any també hi haurà plats de cartró.

A més, s'ha posat especial èmfasi perquè el Roser sigui una festa lliure de violències masclistes i de xenofòbia. La campanya La Festa és Nostra tornarà a estar en funcionament per donar compliment al protocol ‘Per unes festes lliures de violències heteropatriarcals’.

D'altra banda, els representants del CIAC guarniran una altra vegada la façana de l'Ajuntament i faran una gimcana, amb el lema Cerdanyola és teva, cuida-te'n, perquè tothom tingui present que cal tenir cura de l'espai comú.

Vuit espais festius

Cal tenir en compte que des de les 19:30h de divendres, 3 de maig, fins a les 24h, de diumenge, 5 de maig, els carrers que uneixen la plaça de l'Abat Oliba amb el Parc de Can Xarau i el Parc del Turonet, es convertiran en vies amb prioritat per als vianants (amb accés únicament per al veïnat, serveis i transport públic) per afavorir el desplaçament segur. A més, durant la Festa hi hauran afectacions a la circulació i canvis en el recorregut del transport públic. Es poden consultar aquí

Un dels espais centrals de la festa és la plaça de l'Abat Oliba i els seus voltants que acullen bona part dels actes més tradicionals del Roser: l'obertura de la Festa i el pregó, les desfilades, els balls tradicionals, la diada castellera, el correfoc...

El Parc del Turonet és l'escenari del castell de focs la nit de divendres. A més, allà tindran lloc els concerts i durant el dia es faran altres activitats com el Baixcarnyola o la Trobada de Gegants.

La plaça de l'Estatut, tallada al trànsit, també acollirà activitats i tallers al llarg d'aquests dies.

El Parc Xarau és un dels espais importants de la festa. És un punt de trobada de col·lectius i entitats d'àmbits diversos que hi organitzen tota mena d'activitats, principalment en horari diürn. El seu envelat acull concerts i balls per a tots els públics. I cal recordar que dilluns, s'hi celebra la festa Major infantil.

El mercat modernista, és un altre espai on bull l'activitat. Es tracta d'un recorregut singular que uneix el Parc del Turonet amb el Museu d'Art de Cerdanyola i el Parc Xarau, passant per l'avinguda de Sant Iscle, on s'hi pot trobar tota l'essència de temps passats i moltes sorpreses.

A la plaça de Jaume Grau i Altayó el seu escenari s'amplia per acollir concerts de bandes i corals.

A la veïna plaça de Sant Ramon està prevista la celebració diumenge del Concurs de paelles.

També la plaça de Josep Viladomat té un protagonisme especial perquè és l'indret on, des de fa molts anys, es realitza la tradicional Trobada de Puntaires del Roser de Maig.

Per últim, la plaça del Pla de les Alzines s'incorpora enguany com a espai de la festa i acollirà el Tast de Vins de Cerdanyola, nova proposta gastronòmica.