Xavi anuncia que es retira i serà entrenador «sota la influència de Cruyff»

L'excapità blaugrana penja les botes al final de la present temporada a Qatar

Xavi Hernández
Xavi Hernández | Xavi Hernández, en un moment del documental
NacióDigital
02 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:31h
Xavi Hernàndez penja les botes. Així ho ha anunciat aquest dijous l'excapità blaugrana, en un article d'opinió enviat als mitjans, segons confirma el diari As. El futbolista també explica que es dedicarà a ser entrenador. I deixa clar quin serà l'estil que imprimirà com a tècnic. 

"La meva filosofia com a entrenador reflecteix l'estil que desenvolupem durant molts anys sota la influència de Johann Cruyff i de la Masia, i que té el seu màxim exponent en la manera de jugar a futbol al Barcelona", explica Xavi en el seu article.

"M'encanta veure els equips prendre la iniciativa en el camp, el futbol d'atac i tornar a l'essència del que tots estimem des dels nostres dies d'infància: el futbol de possessió", afegeix el que va ser justament el màxim traductor al camp d'aquest concepte de futbol durant l'època de Pep Guardiola a la banqueta blaugrana.

Xavi, de 39 anys, juga actualment a l'Al-Sadd de Qatar. Va marxar de Barça l'any 2015 després d'aconseguir un triplet amb Luis Enrique. En una entrevista recent, el migcampista va assegurar que va ser la seva mare qui li va insistir de quedar-se un any més al club: "Tenia raó, perquè vam guanyar el triplet".