El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya recorda «la inusual» bellesa de l'edifici de l'Artèxtil

És una iniciativa a les xarxes socials

La fàbrica, acabada el 1941
La fàbrica, acabada el 1941 | COAC
Redacció
02 de maig del 2019
El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) ha tingut un record per a l'Artèxtil, sota el hashtag #JuevesDeArquitectura ha desenvolupat un fil a Twitter per enaltir "la inusual" bellesa d'aquest edifici emblemàtic de Sabadell. L'immoble "acomoda" una planta de tèxtil, oficines i les instal·lacions per als seus treballadors. 

Es tracta d'una iniciativa a les xarxes i que el COAC ha recordat com a exemple del "patrimoni industrial" en la dedicatòria al Dia del Treballador.

La corporació repassa, amb fotografies de l'Artèxtil, majoritàriament antigues, diverses parts de la nau com ara la zona sud, que és la "més pura" amb "dents de serra tancades pel bellíssim edifici d'oficines que presideix el conjunt". També indica que a la part nord hi ha via prevista la construcció d'una zona de jocs i una piscina. 

D'altra banda, defineix "d'esvelta" xemeneia hexagonal que presideix les naus. En el fil, apunta la situació actual de l'edifici: "Va patir una sort desigual", en relació a l'enderroc d'una part de la parcel·la i indica que la part sud "és objecte d'una intensa lluita veïnal per a la seva conservació".