MútuaTerrassa es fa ressò del Dia Mundial de la Higiene de Mans

El pròxim 3 de maig celebrarà una conferència sobre prevenció d’infeccions

Redacció
02 de maig del 2019
Des de l’any 2009 l’Organització Mundial de la Salut (OMS) impulsa el 5 de maig el Dia Mundial de la Higiene de Mans amb el propòsit de sensibilitzar sobre la importància de la higiene de mans com a mesura per evitar les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària. Un any més, MútuaTerrassa s’ha adherit a aquesta iniciativa d’àmbit mundial, que aquest any es durà a terme sota l’eslògan “Una atenció neta per a tots està a les vostres mans”, i en aquest sentit celebrarà, el proper divendres 3, la conferència “Integrant la perspectiva del pacient en la prevenció de les infeccions”.

Serà a les 8.45h i anirà a càrrec de la Sra. Mamen Nicolas, infermera de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) amb més duna dècada d’experiència en el control d’infeccions, integrant del grup d’experts del programa VINCat i vicepresidenta de l’Associació Catalana d’Infermeres de Control d’Infecció. La Dra. Esther Calbo, presidenta de la Comissió d’Infeccions, s’encarregarà de la inauguració.

Pel que fa al contingut de la ponència, és previst abordar la prevenció de les infeccions des del punt de vista del pacient en el sentit de conèixer com voldríem que actuessin els professionals si nosaltres fóssim els pacients. La Sra. Nicolas coneix el tema de primera mà donat que una malaltia la va situar a la banda del pacient.

Paral·lelament i amb el propòsit de complementar la conferència, la setmana vinent la comissió en qüestió organitzarà diverses accions de simulació dirigides a tots els equips assistencials de l’entitat per practicar les oportunitats d’higiene de mans.