Nuvolositat amb estones de sol

No es descarta algun plugim aïllat a partir de la tarda

Núvols sobre Sabadell.
Núvols sobre Sabadell. | Albert Segura
Redacció
02 de maig del 2019
Actualitzat a la 1:24h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dijous de matinada la nuvolositat augmentarà arreu i el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat en general, i entre molt ennuvolat i cobert al Pirineu, Prepirineu i punts de l'Empordà. Durant el matí la nuvolositat minvarà transitòriament i a partir del final del matí creixeran nuvolades a zones de muntanya que durant la tarda s'estendran a altres punts i el cel quedarà entre molt ennuvolat i cobert en general, si bé els núvols seran menys compactes i abundants a Ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre. Al final del dia la nuvolositat minvarà pel sud-oest del territori.

De matinada i fins a l'inici del matí s'espera precipitació a punts del Pirineu i Prepirineu, i de forma més aïllada a altres punts del territori, preferentment a la meitat nord. A partir del final del matí hi haurà ruixats, d'intensitat entre feble i moderada a punts de la meitat nord del país, sobretot al Pirineu i Prepirineu oriental i interior del quadrant nord-est, on no es descarta que siguin, localment, d'intensitat forta.

Tanmateix, a la tarda tampoc es descarta alguns ruixats a altres punts de muntanya situats fora de l'àmbit de la meitat nord. S'acumularan quantitats entre minses i poc abundants i localment abundants a punts del Pirineu, Prepirineu i interior del quadrant nord-est. A més, les precipitacions aniran acompanyades localment de tempesta, sobretot durant la tarda, i puntualment de calamarsa. Cota de neu al matí entorn dels 2.200 metres; al vespre baixarà fins a situar-se cap als 2.000 metres en general i 1.700 metres al vessant nord del Pirineu.

La temperatura mínima serà lleugerament més alta, si bé l'ascens serà entre lleuger i moderat al Pirineu i Prepirineu; oscil·larà entre 4 i 9 ºC al Pirineu, entre 6 i 11 ºC al Prepirineu i depressió Central, i entre 9 i 14 ºC al litoral i prelitoral. Per la seva banda, la temperatura màxima baixarà entre lleugerament i moderadament arreu; oscil·larà entre 12 i 17 ºC al Pirineu, entre 15 i 20 ºC al Prepirineu i resta del quadrant nord-est, entre 19 i 24 ºC a Ponent i a la vall de l'Ebre i entre 17 i 22 ºC a la resta del Principat.