eleccions sabadell 2019

Guanyem Sabadell canvia de nom i concorrerà a les eleccions com a 100% Sabadell

La Junta Electoral de Sabadell no els ha donat permís per a presentar-se amb el seu nom actual

per Albert Segura, Sabadell | 30 d'abril de 2019 a les 13:39 |
Miquel Soler, Marisol Martínez i Jordi Graner, aquest dimarts en roda de premsa | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Guanyem Sabadell ha anunciat aquest migdia que la formació es presentarà finalment a les eleccions municipals de Sabadell sota el nom de 100% Sabadell. Els de Marisol Martínez prefereixen tirar pel dret i no embrancar-se en un procés d'al·legacions davant la Junta Electoral de Sabadell, que aquest dimarts, acceptant el recurs del propietari de la marca Guanyem, Julià de Fabián, ha prohibit que es presenti la llista que actualment forma part del govern de Sabadell amb el seu nom actual.

La Junta Electoral de Sabadell ha considerat que no hi pot haver tres candidatures amb el lema “Guanyem”, on a les de Martínez i la presentada per Fabián també hi cal sumar la dels comuns, que es presenten amb el nom Sabadell en Comú - En Comú Guanyem . L’equip de Martínez ha estat treballant en les darreres hores, i finalment ha optat per no presentar recurs a la decisió i assumir el seu eslògan com a nom de candidatura: 100% Sabadell.


La situació rau de la concepció mercantilista que segons Martínez té el propietari de la marca Guanyem, Julià de Fabián. Al 2014 a Sabadell, Martínez i el seu equip va registrar el nom mercantil de Guanyem Sabadell - Sí se puede, i al 2015 van concórrer sota el paraigua de Fabián, sense que hi hagués cap relació d’obligatorietat entre les parts i sense cap pagament per a poder fer ús del nom a la capital vallesana.

La relació es va començar a tòrcer a mig mandat, quan l’home es va apropar a través de trucades i missatges de WhatsApp als regidors de Sabadell. “Creia que ens podia controlar, i li va deixar clar que no, que no tenia cap vinculació amb nosaltres, volia tenir un control sobre postures polítiques, concretament volia incidir radicalment en contra del procés”, ha explicat Marisol Martínez en roda de premsa.


Marisol Martínez: "Si a Sabadell algú creu que per tenir un nom pot treure un resultat electoral o un altre, s’equivoca i molt"


En altres candidatures, Fabián ha percebut quantitats econòmiques en concepte d’ús de la marca, situació que des de l’equip de Martínez mai s’ha viscut a Sabadell. Ara, però, l’home ha presentat una candidatura amb el nom de Guanyem Sabadell, liderada per Kiruna Rosa Domingo, líder d'un grup de majorettes a Lleida, i que Martínez dubto “que hagi estat mai a Sabadell”.

No obstant, el número 2 de Martínez, Miquel Soler, recorda que compten amb la patent mercantil del nom Guanyem Sabadell. “No renunciarem al llegat i a la feina que hi ha darrera de la marca, si algú la vol fer servir, ens reservem els drets de reclamar el que ens correspongui en allò que la llei ens atorgui com a posseïdors de la marca”, ha advertit.

Si la situació no canvia, doncs, el proper 26 de maig hi haurà sobre les taules dels punts de votació una papereta amb el nom de Guanyem Sabadell que en res s’assemblarà al projecte que ha format part del govern municipal aquest mandat, un fet que pot generar confusió entre els votants. “Si a Sabadell algú creu que per tenir un nom pot treure un resultat electoral o un altre, s’equivoca i molt”, adverteix la candidata.

Ara caldrà veure quin impacte tindrà aquesta nova candidatura i si algú decideix fer campanya a la ciutat en som seu, i el més important, si arribarà a treure algun vot a la llista de Marisol Martínez. 

El comuns recorren

La mateixa situació afecta Sabadell en Comú, que s'ha presentat a les eleccions sota el lema En Comú Guanyem. En el seu cas, però, han optat per presentar un recurs, en considerar que tenen tota la legitimitat per fer servir aquest nom per a presentar-se a les eleccions municipals.
 

 

Participació