La Junta Electoral deixa Guanyem Sabadell i Sabadell en Comú sense llistes proclamades a les eleccions municipals

La Junta Electoral de Zona no ha fet oficials les seves candidatures

Marisol Martínez, candidata a l'alcaldia
Marisol Martínez, candidata a l'alcaldia | Juanma Peláez
30 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:58h
Guanyem Sabadell i Sabadell en Comú no apareixen com a candidatures oficials proclamades per a les properes eleccions municipals de Sabadell. La decisió s'ha fet pública a través de l'exposició de les llistes que la Junta Electoral de Zona ha proclamat, i on no hi figuren les dues llistes liderades pels tinents d'alcalde Marisol Martínez i Joan Berlanga.

En aquest sentit, Marisol Martínez estudia recórrer a un canvi de nom per poder-se presentar a les eleccions municipals de Sabadell. Segons fonts consultades, la decisió es farà pública aquest dimarts al matí.

Aquest mateix dimarts, la Junta Electoral de Sabadell ha fet pública la proclamació de candidatures oficial de cara a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Per sorpresa de molts, no hi són presents ni la llista de l'actual tercera tinenta d'alcalde, Marisol martínez (Guanyem Sabadell), ni la del primer tinent d'alcalde, Joan Berlanga (Sabadell en Comú), que apareixen com a "no proclamades"

La situació es deuria a una impugnació que la Junta Electoral hauria acceptat per part de Julià de Fabián, un antic regidor de Santa Maria de Palautordera que va registrat la marca Ganemos. Aquest home hauria considerat que s'hauria usurpat el nom que té registrat, i per aquest motiu va recórrer Guanyem Sabadell per l'ús de la marca i Sabadell en Comú perquè també utilitza en concepte "En Comú Guanyem".

De fet, Marisol Martínez oferirà una roda de premsa aquest dimarts per detallar la situació amb què es troben, mentre que ara per ara des de Sabadell en Comú no s'ha fet públic el posicionament. Sí que pot concórrer, en canvi, la candidatura que Fabián ha presentat a Sabadell sota el nom de Guanyem Sabadell - Ganemos, que encapçala Kiruna Rosa Domingo. De la mateixa manera, sí que s'ha oficialitzat la proclamació de la candidatura de Ramon Vidal (Ara Sabadell) i Marta Morell (Podemos).