Consulteu si us ha tocat ser en una mesa a les eleccions municipals a Cerdanyola

L'elecció com a membre implica la participació obligatòria i no es pot renunciar a formar-ne part si no és per una causa plenament justificada i acceptada per la Junta Electoral de Zona

El sorteig s'ha fet aquest dilluns
El sorteig s'ha fet aquest dilluns | Arxiu NG.
Redacció
29 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:40h
Aquest dilluns s'ha fet el sorteig públic per ser membre de mesa a les eleccions municipals de Cerdanyola del Vallès que tindran lloc el 26 de maig, en un ple extraordinari. Consulta aquí si t'ha tocat ser membre d'una mesa electoral. 

El sorteig s'ha fet en ple extraordinari per escollir els ciutadans i ciutadanes del municipi majors de 18 anys que faran les funcions de president, vocal o suplent, i que controlaran les 67 meses electorals repartides entre 13 col·legis electorals. El regidor més jove dels assistents, Carlos Cordón, i el regidor amb més edat, Fulgencio Yeste, han estat els encarregats d'activar el software que ha escollit les persones que formaran part de les meses electorals.

Ho han fet seguint les indicacions de la secretària de l'Ajuntament i sota l'atenta mirada de bona part del consistori, que per l'ocasió s'ha assegut a les cadires habitualment reservades per a la ciutadania que assisteix als plens municipals.

Organització de les meses electorals

L'ordenament legal estableix que el President i els vocals de cada Mesa estan designats per sorteig públic entre la totalitat de les persones incloses a la llista d’electors que sàpiguen llegir i escriure i siguin menors de setanta anys, si bé a partir dels seixanta-cinc anys podran manifestar la seva renúncia en el termini de set dies. El President haurà de tenir el títol de batxiller o el de formació professional de segon grau o subsidiàriament el de graduat escolar o equivalent.