Què hauria passat si els resultats d'aquest diumenge fossin els de les eleccions municipals a Sabadell?

Una formació que ha concorregut a les eleccions quedarien fora

El darrer ple municipal de Sabadell
El darrer ple municipal de Sabadell | Albert Segura
28 d'abril del 2019
Actualitzat el 29 d'abril a les 0:50h
El poble català s'ha acostumat a votar en terminis de temps ajustats, i si bé és cert que fer comparacions entre convocatòries és complicat, la proximitat amb les properes eleccions municipals, el proper 26 de maig, permeten analitzar com respira el carrer. D'acord amb els resultats obtinguts en les eleccions espanyoles d'aquest diumenge, els socialistes revalidarien com la força més votada a Sabadell, si bé ERC desbancaria els comuns com a segon partit amb més suports.

No obstant, la presència del Partit Popular al ple municipal perilla, d'acord amb els resultats obtinguts. Fregant el 4% dels vots aconseguits, la formació unionista se situa en la corda fluixa, empesa pels mals resultats que arrossega al conjunt de Catalunya i de l'Estat. Pel que fa a Vox, els resultats fan pensar que l'extrema dreta no tindria suficients suports per entrar al ple municipal.

Cal remarcar que l'escenari és diferent al que ens trobarem els electors el proper 26 de maig. Sobretot perquè hi falten formacions que cal no menystenir, entre elles dues de govern com ho són la Crida per Sabadell, que actualment ostenta l'alcaldia, i Guanyem Sabadell, sòcia de govern.

A continuació, tots els resultats de Sabadell:

A continuació podeu consultar els resultats a nivell de Catalunya, d'Espanya i de la província de Barcelona.