El PSC s'imposa com a primera força a Sabadell

Ha guanyat en quatre dels set districtes, mentre que ERC es converteix en segona força, imposant-se en tres districtes

Marta Farrés i Meritxell Batet, en la presentació de la candidatura local a Sabadell
Marta Farrés i Meritxell Batet, en la presentació de la candidatura local a Sabadell | Albert Segura
28 d'abril del 2019
Actualitzat el 29 d'abril a les 10:50h
El PSC s'ha convertit en la força més votada en aquestes eleccions espanyoles a la ciutat de Sabadell, on s'ha imposat en quatre dels set districtes. ERC, però, ha irromput en força en aquests comicis, convertint-se en el segon partit més votat, seguit dels comuns, que han perdut l'hegemonia de 2016.

D'aquesta manera, els socialistes se situen com a primera força a Sabadell, amb un total del 26% dels vots emesos. La formació de Pedro Sánchez, amb Meritxell Batet com a candidata per Barcelona, s'ha imposat a Sabadell en quatre dels set districtes de Sabadell, concretament als districtes 3, 4, 6 i 7. Això significa que són la força més votada en zones on hi ha barris com ara Ca n'Oriac, Can Deu, Can Llong, Campoamor, Espronceda, Torre-romeu o El Poblenou, entre altres. Destaca el 40% dels vots al districte 7 o el 38% del districte 3.

ERC, per la seva banda, s'ha fet forta als districtes 1, 2 i 5, el que suposa barris com el Centre, Creu Alta, Gràcia, Can Feu o Can Rull. Destaca el 32% dels vots recollits al districte 1, on Junts per Catalunya ha obtingut el 18%. 

Els comuns, pel seu cantó, cauen com a tercera força més votada. Amb un 17% dels vots, queden lluny del 28% obtingut a les eleccions de 2016. Per la cua, destaca la caiguda del PP, que no supera el 4% dels vots emesos, frec a frec amb Vox, que els frega. A continuació podeu 

A continuació podeu consultar els resultats a nivell de Catalunya, d'Espanya i de la província de Barcelona.