Infants de l'Avet teatralitzen el nou conte MútuaTerrassa per perdre la por al quiròfan

Es titula "El viatge còsmic" i vol fer de l’arribada a quiròfan una aventura màgica, divertida i distesa

Un dels moments de la representació teatral del llibre de MútuaTerrassa.
Un dels moments de la representació teatral del llibre de MútuaTerrassa. | Cedida
Redaccció
01 de maig del 2019
Emmarcada en els actes de Sant Jordi promoguts per l’entitat avui MútuaTerrassa ha celebrat la representació teatral del conte “Un viatge còsmic”, la història que enguany ha publicat MútuaTerrassa i la qual forma part de la col·lecció que edita des del 2010. L’obra ha anat a càrrec dels alumnes de 5è de primària de l’escola terrassenca L’Avet i ha estat dinamitzada per l’actor i director, Toni Albà.

La sala d’actes, escenari de la interpretació teatral A partir de les 10h, la sala d’actes de l’edifici docent s’ha convertit en l’escenari de la representació teatral. Entre els intèrprets, 6 han fet de protagonistes (Lea, Dra. Caravent, cosmonauta Atticus, cosmonauta Lola, mare i pare) i la resta hi han intervingut com a staff tècnic (encarregant-se de l’atrezzo, el vestuari, el maquillatge...).

Els altres alumnes de l’escola hi han assistit com a públic, juntament amb familiars i amics que han omplert de gom a gom la sala d’actes. La teatralització ha reproduït de forma molt original i fidedigna el contingut del conte “Un viatge còsmic”, el qual segueix el camí cap al quiròfan de la Lea, una nena que serà operada i que converteix el procés en un emocionant viatge amb tot tipus de paral·lelismes amb l’espai, els planetes i les constel·lacions.

Amb aquestes comparacions entre la realitat i la fantasia, la protagonista aconsegueix fer de l’arribada a quiròfan una aventura màgica, divertida i distesa. Un cop finalitzada l’obra, Francesc Puig, president del Comitè Mútua i Societat, Jaume Margarit, cap de cirurgia pediàtrica de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i Natàlia Albà Directora Corporativa de Comunicació han interactuat amb els alumnes per abordar el tema del procés prequirúrgic i han establert un torn de preguntes per resoldre les seves inquietuds respecte aquest fet. L’acte ha conclós amb una xocolatada i el lliurament i signatura de contes per part de l’autora, Marina Barraso, oftalmòloga de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT).