Els treballadors d'Smatsa posposen la decisió d'anar a la vaga com a mínim fins dimarts

Ajuntament i empresa es reuniran el 30 d’abril per intentar trobar una entesa

La vaga arrencaria la setmana vinent
La vaga arrencaria la setmana vinent | Juanma Peláez
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 22:21h
Els treballadors de l’empresa concessionària de la recollida de les escombraries i la neteja viària a Sabadell, Smatsa, han acordat ajornar com a mínim fins dimarts la decisió de dur a terme una vaga del servei. Ho fan després que aquest dijous Ajuntament i empresa s'han emplaçat a una reunió que se celebrarà el 30 d'abril, i on s'intentarà trobar una solució per desencallar la problemàtica que esquitxa els empleats.

Aquest mateix dijous, els representants dels empleats han fet dues assemblees per definir la seva posició. Asseguren que no han cobrat una paga prevista per aquest mes, fet que consideren que suposa un incompliment del contracte. Al vespre, els treballadors han anat al ple, on de manera conjunta UGT i CCOO han presentat una moció per garantir l’estabilitat de la prestació del servei per evitar possibles afectacions sobre les condicions laborals de la plantilla.

"Quan plantegem fer una vaga és perquè sembla que no s'entén que coma treballadors tenim unes famílies darrera, no és just haver d'estar pendent perquè una empresa diu que l'Ajuntament li deu unes factures, i que quan s'asseuen les dues parts mantinguin un discurs tan distant", ha explicat al ple Braulio Campoy, representant sindical de CCOO.

"Sembla que no es vol o no se sap trobar solucions, juguem en un taulell on ens han ficat, som els peons i en patim les conseqüències", ha afegit. "Tant fa el govern que hi hagi, nosaltres seguirem lluitant, no tenim res en contra ni del govern ni de l'empresa, però no volem que juguin amb nosaltres", ha apuntat Campoy, assegurant que estan defraudats per l'actitud d'uns i altres.

Un antecedent recent

Els treballadors ja van plantejar fer vaga després de les delicades relacions entre empresa i Ajuntament, que posaven en perill el pagament de les nòmines. No obstant, un acord a darrera hora va dur que els empleats desconvoquessin l'aturada prevista a les portes de les festes de Nadal.